В Україні можуть повернути пільгові тарифи на газ для церков
Все для церков
25.11.2020
В уряді буде обговорюватися питання повернення пільгових тарифів на газ для релігійних організацій

Про це заявила глава Державної служби з етнополітики та свободу совісті Олена Богдан в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“, пише prm.ua.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Вона зауважила, що в процесі підготовки карантинних заходів, зокрема локдауну, важливо заздалегідь проговорити економічні механізми, які будуть застосовані в цьому випадку.

“Тому що відбувається зараз? З весни обмежена відвідуваність храмів та інших будівель релігійних організацій, відповідно, менші надходження пожертвувань, тому що люди фізично не там і не залишають гроші в ящиках. Але замість цього істотно зросли тарифи на газ, опалення, через те, що зараз закінчилася дія документа, який встановлював пільги для церков, і зараз вони мають комерційний тариф“, — розповіла Богдан.

За її словами, це як раз одне з питань, яке обговорювалося на нещодавній зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій.

На уточнення, чи може норма про пільги на газ для церков бути повернута, глава Держетнополітики заявила, що як мінімум це питання розглядатимуть.

Читайте також: Мільйони сімей ризикують залишитися без газу

“У західних країнах, коли вводять повний локдаун, це йде пакетом з фінансовими стимулами дуже серйозного рівня. Тоді у суспільства немає стресу від обмежень, тому що всі розуміють, що вони економічно підкріплені. Але якщо немає фінансової подушки, якщо немає розуміння ”чому в метро можна, а тут не можна“, то виникає напруга і стрес. Це сценарії, яких слід уникнути”, — додала вона.

Раніше у “Нафтогазі” попередили про зростання ціни на газ. Також глава Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що ціна на газ буде зростати до кінця зими. Крім того, в уряді пообіцяли, що ціни на газ в нинішньому опалювальному сезоні будуть нижчими, ніж у минулому. 

Джерело: prm.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

Все для церков
Останні новини
Останні новини