Як у карантин християни за 6 днів побудували будинок для багатодітної родини, що втратила все через пожежу. Любов до ближніх, що перевершує людські можливості
28.04.2020
У Мерефі Харківської області 18 квітня згорів будинок, в якому проживала багатодітна християнська сім’я Сковпень. Згоріло все вщент, в тому числі і автомобіль. Разом із чоловіком 42-річна Ганна виховує восьмеро дітей. Найстаршій доньці — 19 років, найменшій — один рік. На щастя, під час надзвичайної ситуації ніхто із членів родини не постраждав

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як повідомили в Управлінні ДСНС в Харківській області, на момент прибуття пожежників, вогнем було охоплено дах та безпосередньо сам будинок на площі 200 м. кв. Причиною загорання стала несправність котла.

У цей важкий час, коли багато хто втратив роботу, здається, що це безвихідна ситуація, і розраховувати на допомогу нереально. Дана родина втратила дах над головою та все, що має, і не мала коштів не те, що на будівництво, але й на те, щоб прогодувати всю родину. Все, що їм залишалося,  молитися до Бога!

І сталося чудо: всі конфесії найближчих областей активно відгукнулися на трагедію, яка сталася в родині, християни з усіх усюд відгукнулися на горе свої одновірців і прийшли на допомогу, хтось жертвував кошти, хтось купив матеріали, хтось приїхав працювати….

 

На другий день Пасхи 20 квітня церква відмінила зібрання і 150 братів і сестер пішли працювати, аби допомогти своїм по вірі. Рештки пожежі розібрали за один день, а на наступний день приступили до зведення стін. За перший день звели коробку, далі почали зводити дах, всього за 6 днів великий новий будинок був готовий, зроблено штукатурні роботи! З понеділка мають класти плитку та клеїти шпалери. Місцева церква позичила кошти аби якнайшвидше завершити всі роботи та повністю відновити будинок.

«Ми люди віруючі й самі часто допомагаємо іншим людям, тому коли наші брати і сестри з церкви дізналися про пожежу, то відразу відгукнулися. А після того, як фото і відео пожежі з’явилося в інтернеті, на допомогу прийшли інші люди, з Мерефи, Харкова та інших областей, люди привозять речі», — розповіла Ганна.

Моліться про багатодітну родину Сковпень. Якщо бажаєте їм допомогти то можете надсилати пожертви на картку 5168 7555 2675 2429, Сковпень Євген Вікторович.

Всеукраїнський Собор закликає звершувати молитви за людей, які захворіли на коронавірусну хворобу, за тих, хто втратив через неї рідних та близьких, а також за Божий захист та зцілення людей нашої країни та усього світу.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Фото: allkharkov.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини