Понад 70% розлучень за 20 рік, шлюбів втричі менше. Криза сім'ї в Україні наростає
Аналітика
15.02.2021
З кожним роком криза сім'ї наростає, а держава чомусь спить. Так, за минулий рік кількість розлучень підскочила до 70%, а укладання шлюбів зменшилося на 29%. Можна сказати, що на це вплинув карантин, однак “тренд” до скорочення шлюбів спостерігається від початку незалежності України.

Згідно статистики, опублікованої на сайті opendatabot.ua, за останні 30 років кількість шлюбів в Україні зменшилася у 3 рази. У 2020 році офіційно було зареєстровано 167,9 тисяч шлюбів, тоді як в 1991 році — 493 тисячі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Статистика кількості одружень

Крім цього, статистика розлучень продовжує лякати. Хоча, на перший погляд кількість розлучень ніби зменшується, бо зменшується кількість шлюбів, однак, розірвання сімейних стосунків перевищує 70% від укладання шлюбів. Так, у 2020 році укладено 167 974 тисяч шлюбів, а розлучилося 119 253 тисяч пар.

Дані щодо розлучень

Розлучають пари через РАГС або через суд, якщо у пари є діти та взаємні претензії щодо майна і т.д. Зазвичай, більша кількість розлучень відбувається через суд — близько 70%.

Читайте також: Оновлення шлюбних обітниць. Новий сімейний челендж

Враховуючи це, сьогодні Україна потребує термінових рішень щодо сімейної політики. Зокрема, навчання молодих людей основам сім'ї, адже ми живемо у час, коли перед сім'єю є багато загроз і викликів, що ймовірно зменшує зацікавлених в укладенні шлюбу. 

З іншого боку ми бачимо агресивне впровадження гендерної ідеології в усі сфери, яка остаточно зруйнує сімейні цінності, готуються закони, аби заборонити критику збочень та надати особливі права для аморальних ініціатив і т.д. Особливу насторогу викликає те, що такі аморальні тенденції сильно популяризуються серед підлітків і молоді, з юного віку дітям нав'язують те, що сім'я може бути “інакшою”, де тільки “мама і мама” чи “тато і тато”. 

Крім цього, в Україні досі немає міністерства з питань сім'ї, а в мінсоцполітики яке ніби є профільним це відділ з кількома лише людьми, також в більшості областей, в яких були просімейні органи, їх замінили на відділи або сектори, що опікуються масою питань, та ще й у складі 2-3 осіб, що відповідно негативно впливає на роботу таких надважливих підрозділів. 

Саме тому, в Україні якнайшвидше мають бути створене відповідне міністерство чи державний орган з питань сім'ї, а до його роботи залучені кращі фахівці, аби створити умови для розвитку та впровадження ефективної сімейної політики, адже успіх держави можливий лише тоді, коли в її основі лежить міцна повноцінна сім’я та вічні цінності.  

Всеукраїнський Собор закликає молитися про те, аби в пріоритеті влади було створення державної інституції, яка б опікувалася питаннями сім’ї, створювала умови для народження і виховання дітей, забезпечувала планування та реалізацію масштабних державних програм щодо сімейної підтримки.

Закликаємо активно поширювати цю інформацію та стукати у двері всіх депутатів та можновладців, аби вони стали на захист сім'ї. Зокрема, закликаємо писати листи на народних депутатів, зустрічатися зі своїми депутатими-мажоритарниками тощо.

Список електроних адрес депутатів-мажоритарників.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

АналітикаЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини