Президент Польщі: "Сім'я - це основа кожної нації"
Європа та світ
30.09.2021
Президент Польщі Анджей Дуда прокоментував політику Польщі щодо сім'ї та міграційної кризи в нещодавньому інтерв'ю Fox News. Свої погляди він назвав «доволі консервативними» й підкреслив важливість віри та сім'ї в його житті.

"Я християнин. Я практикуючий християнин. Я молюся. Я не соромлюсь цього, і для мене сім'я неоціненна. Я за життя. Я захищаю життя. Я вірю, що життя святе і вірю, що його слід берегти", - заявив президент Анджей Дуда в інтерв'ю Такеру Карлсону. Про це йдеться на сайті rmx.news

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дуда сказав, що він завжди підтримував "рішучі й масштабні заходи в підтримку сім'ї", та нагадав, що Конституція Польщі визначає шлюб лише як союз чоловіка і жінки, й уряд буде відчайдушно його захищати.

Президент підкреслив, що фінансова підтримка сімей має вирішальне значення як з політичної точки зору, так і з його особистої. Як приклад, він навів революційну програму допомоги на дитину «500+», яка була однією з його передвиборчих обіцянок від партії «Закон та Справедливість» у 2015 році.

Він зазначив, що програма була настільки успішною, що мало хто уявляє Польщу без неї сьогодні. Пізніше президент розширив програму, з того часу батьки отримують додаткове фінансування на шкільне приладдя.

"Сім’ї потрібно підтримувати якомога сильніше, тому що сім'я - це основа кожної нації. Все ґрунтується на родині ", - заявив Дуда.

Стосовно міграції Дуда зазначив, що ще у 2015 році Польща відхилила систему квот на прийом мігрантів, запропоновану ЄС.

"Ми дали дуже чітку відповідь. Якщо хтось хоче переїхати до Польщі й отримати допомогу, особливо біженці, які шукають притулок через загрозу війни або переслідувань у їхніх країнах - якщо вони хочуть приїхати до Польщі, то ми хочемо, щоб вони залишилися та жили в Польщі", - сказав він.

Однак, Дуда дав впевнену відповідь, що Польща не погодиться на примусовий ввіз мігрантів, попри тиск ЄС.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ