Через смертельні челенджі Президента просять заборонити Tik Tok в Україні: створено петицію
Загрози та виклики
20.02.2021
На сайті Президента України з'явилося одразу кілька схожих петицій з проханням заборонити соціальну мережу Tik Tok на території України. Одна з головних причин - небезпечність даної мережі для підлітків, зокрема, челенджі, які приводять до смерті дітей.

Протягом останнього тижня в Україні відбулося кілька смертельних інцидентів за участю підлітків. На Київщині двоє дівчаток придбали 40 пігулок «Дротаверину» та з’їли їх. В результаті чого одна дівчинка померла, іншу відправили в лікарню. Наступного дня такий челендж повторили школярки в Умані і також потрапили у лікарню. Пізніше у Києві в лікарню привезли 15-річного хлопця, який вдома випив порцію таблеток. Загалом в Охматдиті повідомили, що за півтора місяці 2021 року до них надійшла річна норма дітей з тяжкими суїцидальними отруєннями.  

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За даними Національної поліції такі випадки пов'язані з челенджом у Tik Tok “Випий 40 пігулок і подивися що буде”. Враховуючи такі смертельні челенджі багато батьків, вчителів та свідомих людей б'ють на сполох і просять заборонити застосунок Tik Tok. 

Варто зазначити, що Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба підтримує заборону в Україні соцмереж, в яких немає контролю за шкідливим для дітей контентом, зокрема мережі Tik Tok. Про це дитячий омбудсмен сказав в коментарі УНН

Він повідомив, що лише в одній із шкіл поблизу Києва вже зібрали 10 тисяч підписів від вчителів і батьків щодо заборони Tik Tok.

“Однозначно, я за заборону таких деструктивних мереж, тому що вони неконтрольовані, і питання контролю піднімалось. Але це має робити провайдер - власник Tik Tok має так само, як у Facebook чи Youtube, контролювати контент і не дозволяти оприлюднення деструктивного контенту. Цього, як раз, у Tik Tok і немає”, - зазначив омбудсмен.

На сьогодні Tik Tok частково заборонений в США та Італії.  

Якщо ви підтримуєте заборону соціальної мережі Tik Tok, потрібно підписати петицію на сайті Президента.

Крім того, що Україною шириться небезпечний челендж, серед підлітків піднялася трагічна хвиля самогубств. За останні три тижні у Києві та області сталося 7 випадків, коли неповнолітні діти випадали чи вистрибували з вікон багатоповерхівок. Водночас родичі і близькі припускають, що смерті не були випадковістю, а пов'язані з групами в соцмережах, які спонукають підлітків скоїти суїцид. Докладніше про це читайте тут. Як не допустити самогубства у дитини та на що звертати увагу докладно описано тут

З огляду на наявну ситуацію, у Міністерстві освіти і науки запустили гарячу лінію психологічної допомоги дітям та чат-бот у телеграмі для батьків та вчителів, щоб запобігти трагічним випадкам з підлітками. Докладніше про це та список номерів тут.

Враховуючи тенденцію підліткового суїциду закликаємо молитися, щоб Господь не допускав поширення смертельних тенденцій, закликаємо розмовляти зі своїми дітьми про те, що не всі відео із соціальних мереж потрібно повторювати. Крім цього, закликаємо молитися про служіння та організації, які ведуть духовну роботу з підлітками. 

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики