У столиці Греції пройшов протест противників одностатевих шлюбів
Загрози та виклики
12.02.2024
У центрі грецьких Афін напередодні на акцію протесту зібралось понад 1500 противників законопроєкту, який легалізує одностатеві шлюби в країні

Організаторами протесту виступили релігійні групи, які охарактеризували законопроєкт як загрозу традиційній сім'ї. Багато протестувальників скандували: "Руки геть від наших дітей".

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це повідомляє AP, інформує eurointegration.com.ua.

"На жаль, порядок денний "пробудження" дійшов і до Греції, і цей порядок денний включає шлюби гомосексуалістів", – заявив в інтерв'ю Associated Press лідер ультраправої і дуже релігійної партії "Нікі" Дімітріс Націос.

Він назвав Грецію "християнською православною країною", традиція якої "не дозволяє" одностатеві шлюби.

"Ми знаємо і поважаємо один тип шлюбу: православне християнське вінчання. Наша Конституція також не передбачає цього, тому цей законопроєкт є неконституційним і суперечить нашій вірі в Христа", – сказав Націос.

Законопроєкт про легалізацію одностатевих шлюбів має бути винесений на голосування в парламенті Греції через кілька днів.

Якщо його схвалять, Греція стане першою країною з легалізованими одностатевими шлюбами, де православне населення становить більшість.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс раніше підтвердив наміри влади легалізувати одностатеві шлюби, а також дозволити одностатевим парам усиновлювати дітей. Опитування громадської думки раніше показало, що майже 55% греків підтримують цю ініціативу.

Як і більшість країн Європейського Союзу, Греція визнає цивільні партнерства – відповідне рішення ухвалили ще у 2015 році, коли при владі була ліва партія СІРІЗА.

За Міцотакіса уряд Греції скасував заборону на донорство крові для гомосексуальних чоловіків і припинив практику так званих "операцій з нормалізації статі" в інтерсекс-дітей.

Джерело: eurointegration.com.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Загрози та викликиЄвропа та світЗаконодавство
Останні новини
Останні новини