Мінсоцполітики налагоджує співпрацю з церквами та релігійними організаціями у сфері протидії торгівлі людьми
Загрози та виклики
21.07.2021
21 липня Міністерство соціальної політики України провело круглий стіл з представниками церков та релігійних організацій України на тему “Консолідація органів державної влади та церков і релігійних організацій у сфері протидії торгівлі людьми”

Торгівля людьми є негативним явищем, яке охопило практично всі регіони та країни світу, незалежно від рівня їх економічного розвитку. Проблема торгівлі людьми є актуальною і для України.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

В першу чергу це пов’язано з масштабним залученням населення країни до зовнішньої трудової міграції. Загроза потрапити в тенета торгівців людьми залишається найбільш небезпечним ризиком роботи за кордоном. Втрата доходів через вимушене перебування вдома, втрата роботи, соціальних контактів, ускладнений доступ до соціальних послуг та сервісів, недоступність багатьох сервісів, закритість кордонів, страх за власне здоров’я та здоров’я близьких, все це збільшує уразливість населення до торгівлі людьми, пише  msp.gov.ua.

У зв’язку з цим Міністерство соціальної політики як національний координатор у сфері протидії торгівлі людьми проводить інформаційну кампанію щодо обізнаності населення з питань протидії торгівлі, присвячену Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми (30 липня): “Ти не товар ти людина!”.

Серед заходів кампанії, покликаних привернути увагу суспільства до проблеми торгівлі людьми та реалізації превентивних заходів у зазначеній сфері,  21 липня Міністерством соціальної політики України проведено круглий стіл з  представниками  церков та релігійних організацій України  на тему “Консолідація органів державної влади та церков і релігійних організацій у сфері протидії торгівлі людьми”.

В заході також взяла участь заступник Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, голова Правління громадської організації “Інститут релігійної свободи” Олександр Заєць, голова Правління ГС “А21 Україна” Юлія Саченко, старша спеціалістка Програми захисту і допомоги мігрантам Представництва МОМ в Україні Ірина Мидловець.  

Основна мета заходу визначення можливостей та шляхів реалізації співпраці Мінсоцполітики з церквами та релігійними організаціями у сфері протидії торгівлі людьми.

У ході зустрічі заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук наголосила: “Я переконана, що ще одним надважливим механізмом  превенції протидії та боротьби з торгівлею людьми є консолідація зусиль державних органів влади з громадськістю, церквами та релігійними організаціями. Ця співпраця на всіх  рівнях центральному, регіональному та місцевому зробить вагомий вклад у розбудову спільної безпеки”.

Читайте також: У Вашингтоні побувала Українська делегація християн політиків, бізнесменів та очільників церков

Одне із завдань Міністерства соціальної політики України у сфері протидії торгівлі людьми та боротьби з нею це моніторинг будь яких ризиків, під час яких особа може стати жертвою торгівлі людьми. Саме на цьому етапі, етапі превенції протидії торгівлі людьми, етапі, на якому залучивши громадські організації, інші органи державної влади та місцевого самоврядування, виробляться спільна тактика, аби запобігти факту торгівлі людьми, адже після того як людина стане жертвою торгівлі людьми, повністю відновити її фізичне та психоемоційне здоров’я (навіть після надання відповідної допомоги та реабілітації) буває дуже важко, а іноді навіть неможливо.

І саме на цьому етапі попередження торгівлі людьми дуже важливу роль може відіграти церква та релігійні організації.

З метою координації дій Мінсоцполітики, церков, громадських і релігійних організацій на шляху запобігання цьому негативному явищу, Мінсоцполітики ініційовано спільно з міжнародними організаціями провести навчання, а можливо і комплекс навчань, для священнослужителів та представників релігійних організацій щодо протидії торгівлі людьми та боротьби з нею. 

Джерело: msp.gov.ua

Фото Катерини Павліченко

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та викликиСуспільство
Останні новини
Останні новини