РЄПЦУ розвиває інструменти служіння в різних сферах церковного та суспільного життя
Християнський світ
20.09.2024
Чергове засідання Ради Євангельських Протестантських Церков України, що відбулося 12-13 вересня поблизу Києва, мало широкий перелік питань порядку денного

«Цього разу засідання не було обмежене звичними 3-4 годинами спільної роботи. Формат зустрічі дозволяв також бесіди в малих групах, мозкові штурми та навіть двосторонні дискусії», - говорить черговий Головуючий РЄПЦУ Анатолій Козачок. 

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Учасники засідання обговорили церковно-державні стосунки та актуальні виклики нинішнього сезону, опрацювали запрошення, що надійшли на адресу Ради та пропозиції співпраці. Секретаріату доручено напрацювати необхідні проекти пропозиції та рішень щодо обговорених тем, йдеться на сторінці РЄПЦУ.

З огляду на постійну потребу в капеланах в різних суспільних, оборонних та правоохоронних інституціях, Рада погодила ряд пропозицій та запланувала на наступному засіданні детальніше оглянути капеланське служіння для правоохоронців.

Обговорено розвиток взаємовідносин та спільні проєкти й заходи зі Світовим та Європейським Євангельськими Альянсами. Присутні опрацювали також пропозиції в частині викладання предметів духовно-морального виховання у закладах освіти як складової Стратегії національно-патріотичного виховання: про підготовку вчителів, видання підручників та посібників тощо. 

Наступне засідання Ради Євангельських Протестантських Церков України заплановано провести у грудні.

Джерело: РЄПЦУ

Фотографії з архіву РЄПЦУ

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світСуспільство
Останні новини
Останні новини