Християни більше використовують ШІ на роботі, ніж невіруючі: Дослідження Barna
Християнський світ
17.01.2024
Нещодавнє дослідження групи Barna розкриває несподівану тенденцію: християни більш схильні інтегрувати штучний інтелект у свої робочі процеси порівняно з невіруючими

Це відкриття порушує дискусії про роль ШІ у професійній та духовній сферах.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на christianheadlines.com.

Дослідження “4 способи, як дорослі в США використовують штучний інтелект (або ні)” охопило 1500 дорослих американців. Воно показало, що 62% християнських учасників заявили про використання технологій ШІ на роботі, часто, час від часу або не дуже часто. Натомість лише 49% респондентів, які не є християнами, вказали на такий самий рівень використання ШІ на робочому місці.

Цікаво, що дослідження також висвітлило небажання покладатися на ШІ для духовного керівництва або глибоких релігійних запитань. Хоча ШІ зазвичай використовується для відповідей на запитання (37%) та проведення досліджень (35%), значно менше інтересу викликає використання його для особистих порад (14%) або духовних питань (8%). Ця тенденція поширюється і на вивчення християнства або Біблії, де лише 8% християн і 4% невіруючих виявили інтерес до використання ШІ для цих цілей.

Звіт також висвітлює обережний підхід багатьох людей до ШІ, особливо для складних або тонких питань. Приблизно 27% американців довіряли б відповідь ШІ на питання про християнські вчення та переконання. Ця довіра є трохи вищою серед християн (29%) порівняно з невіруючими (23%), що вказує на потенційну потребу в підвищенні рівня цифрової грамотності серед християн, які звертаються до ШІ за відповідями на питання віри.

У попередньому звіті Barna за листопад близько 51% респондентів висловили думку, що ШІ загалом не приносить користі Церкві, тоді як лише 22% вважали його позитивним. Ці висновки вказують на складне ставлення до ролі ШІ у вірі та духовності, підкреслюючи як його потенційні можливості, так і обмеження.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світАналітикаЄвропа та світ