ООН закликають закласти основи для глобального управління штучним інтелектом
Європа та світ
20.09.2024
Якщо не контролювати штучний інтелект, його переваги можуть бути обмежені невеликою кількістю країн, компаній і окремих осіб, вважають експерти

Консультативний орган ООН закликав Організацію закласти основи для глобального управління штучним інтелектом. Про це йдеться у звіті експертів, передає SUD.UA.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Група заявила, що штучний інтелект «трансформує наш світ», пропонуючи величезний потенціал для добра, від відкриття нових сфер науки та прискорення економічного зростання до покращення охорони здоров’я, сільського господарства та оптимізації енергетичних мереж.

Однак, якщо не контролювати штучний інтелект, його переваги можуть бути обмежені невеликою кількістю країн, компаній і окремих осіб, тоді як навіть більш потужні системи, ніж існують сьогодні, «можуть перевернути світ праці», створювати автономну зброю та створювати ризики для миру та безпеки.

Експерти вважають життєво необхідним започаткувати глобальний процес, який залучає різноманітних учасників, включаючи країни на різних рівнях розвитку, за підтримки відповідних міжнародних організацій зі ООН і за її межами, щоб створити «захисні та загальні рамки» для розробки екосистем даних навчання штучного інтелекту.

Результатом цього процесу є не обов’язковий закон, а типові контракти та технічні юридичні домовленості.

Зазначається, що ці заходи можуть бути розроблені один за одним, як протоколи до структури принципів і визначень.

Наразі, як йдеться у звіті, лише сім із 193 країн-членів ООН беруть участь у семи нещодавніх ініціативах щодо управління штучним інтелектом, тоді як 118 країн, переважно на глобальному Півдні, «зовсім відсутні» у будь-якій розмові.

Джерело: SUD.UA

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світЗаконодавствоЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини