У Луцьку відкриють школу сімейного життя
Все для сімей
14.04.2021
У Луцьку рада церков спільно з міською радою відкриють школу сімейного життя

Рішення про це прийняли на черговому засіданні Луцької ради церков, повідомив у фейсбуці мер Луцька Ігор Поліщук.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Він зазначив, що сьогодні у суспільстві дуже висока статистикирозлучення сімейних пар. Багато молодих людей морально не готові до життя у шлюбі. Тому члени ради церков запропонували відкриття школи сімейного життя. 

Для цього на чергове засідання запросили Олександра і Олену Юхимчуків, які організували не один захід сімейного спрямування на теренах міста та області. Подружжя Юхимчуків — практичні сімейні психологи — мають великий досвід у цьому питанні, ряд напрацювань та матеріалів.

«Кожна з конфесій, представлених у раді церков, також має власні здобутки та дидактичні матеріали у напрямку підготовки до спільного сімейного життя. Вирішено разом напрацювати курс дошлюбної підготовки і проводити його як для молодих пар, які лише планують створити родину, так і для тих, хто уже у шлюбі. Переконаний, що якщо вдасться запустити такий проєкт, то це допоможе не одній сім’ї жити щасливо у шлюбі», — наголосив Поліщук.

«Споглядаючи статистику останніх років України, ми бачимо тотальне руйнування сімейних цінностей і, власне, руйнування сімей. Ми не можемо лише дивитися на цю статистику, ми повинні щось робити. Саме тому Луцька рада церков разом з міським головою прийняли рішення створити школу сімейного життя. Дана ініціатива має на меті допомогти молоді, яка вступає в шлюб, і людям, які вже є в шлюбі», — коментує депутат Луцької міської ради, який активно опікується питаннями життя молоді, Роман Кравчук.

Також на засіданні обговорили проведення ІІІ Молитовного сніданку Волині, який раніше планували приурочити до Дня захисту дітей. Однак, через непросту ситуацію з пандемією коронавірусу, члени ради прийняли рішення про перенесення заходу на пізніші терміни. Як варіант, він відбудеться восени.

Читайте також: В Луцьку запрацювала робоча група для боротьби з наркотиками та впровадження християнської етики

В рамках засідання було обговорено питання допомоги у закупівлі обладнання та меблів для Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства та дитинства. Нині там завершуються ремонтні роботи у відділеннях.

За словами Поліщука, члени ради церков висловились про можливість створення єдиного рахунку, куди можна буде перераховувати кошти. Для цього по церквах вони оголосять про добровільний збір коштів на вказані цілі.

Наостанок, Ігор Поліщук зазначив, що з нового навчального року у навчальних закладах Луцької тергромади планують запровадити:

– факультатив «Християнська етика». Над розробленням курсу працює робоча група, до якої увійшли педагоги, представники конфесій, науковці тощо;

– факультатив «Основи сім’ї»;

– потужну інформаційну кампанію та лекції на тему впливу на життя шкідливих звичок, алкоголізму, наркоманії у школах, закладах профтехосвіти та університетах.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Все для сімейМолоде життя
Останні новини
Останні новини