Сім’я пастора-місіонера, виїхавши з окупації, продовжує служити евакуйованим жителям Бердянського району
Добрі справи
23.07.2024
Сім’я пастора-місіонера УЦХВЄ Петра Приходька, виїхавши з окупації, продовжує служити евакуйованим жителям Бердянського району

Петро Приходько служить пастором церкви «Божого Спасіння», що знаходилася у тимчасово окупованому селі Андріївка Бердянського району Запорізької області. Як і багато його земляків, Петро Олексійович з родиною перебрався до обласного центру.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише chve.org.ua.

«Виїхавши з окупації, наша сім’я продовжує служити жителям Андріївської, Осипенківської та Берестовецької громади Бердянського району. Надаємо матеріальну і духовну підтримку кожному, хто потребує. Базуємося на території церкви «Христос – єдина Надія», де старшим пастором служить Василь Гедаревич», – розповідає Петро Приходько.

За його словами, у цей непростий час Бог по-особливому відвідав евакуйовану церкву. «Дванадцять років ми несли місіонерську працю серед цього населення, але в церкву люди не поспішали. Сьогодні ж вони з радістю приходять, вчаться молитися, вивчають Боже Слово. І це для них чи не єдине місце в Запоріжжі, де вони можуть зібратися всі разом», – розповідає пастор.

Жителі згаданих сіл дуже вдячні церкві, що в такий непростий час пастор та віряни стали для них підтримкою, перш за все духовною, та й матеріальною також.

Голова Андріївської військової адміністрації Віталій Пелешко говорить: «Коли був мир, ми не розуміли для чого все це – віра в якогось Бога, для чого Церква. Але з перших днів повномасштабної війни люди почали бачити Божу охорону через молитви та безкорисливу допомогу для жителів громад. Ми сьогодні розпізнали, хто ви, тобто Церква, є насправді. І я горджуся, що в нашій громаді є такі люди як ви, ваше служіння є великим прикладом для всіх нас».

Лариса Бойко, вчителька Андріївської школи, класний керівник однієї з доньок Петра Приходька, якось сказала йому: «Нам важко зрозуміти, як ви з дружиною-інвалідом та шістьма дітьми у цей важкий час стали підтримкою для всієї нашої громади. Ваша сім’я є прикладом у вихованні дітей. Дякуємо, що в цей важкий час нас усіх збираєте разом».

Попри війну, в країні та близькість фронту п’ятидесятницькі церкви в Запорізькій області продовжують служити Ісусу Христу через служіння людям.

 

Джерело: chve.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Добрі справиХристиянський світДопомога під час війниСуспільство
Останні новини
Останні новини