Палата представників Конгресу США підтримала декриміналізацію марихуани
Загрози та виклики
05.12.2020
4 листопада, Палата представників американського Конгресу вперше проголосувала за декриміналізацію марихуани, що є першим кроком на шляху до приведення федерального законодавства у відповідність з законами штатів, які легалізували вживання канабісу.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Голос Америки

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Палата представників проголосувала за декриміналізацію марихуани, зняття судимостей, та відшкодування шкоди заподіяної Війною проти наркотиків чорношкірим та латиноамериканським громадам

Ухвалення закону призведе до скасування записів про вчинення кримінального злочину у людей, заарештованих за вживання марихуани і до перегляду вироків, винесених людям, які зараз перебувають в ув'язненні за федеральними звинуваченнями у використанні канабісу.

Однак, перш ніж потрапити на підпис до Білого дому і перетворитися на закон, документ повинен бути затверджений у Сенаті Сполучених Штатів, який зараз контролюється Республіканською партією, і шансів на це на даний момент мало.

Нагадаємо, ООН виключила канабіс зі списку найнебезпечніших наркотиків.

Дана тенденція є небезпечною для України, адже останнім часом в нас неодноразово підіймається питання легалізації канабісу.  Зокрема, 25 жовтня 2020 року, під час місцевих виборів, в рамках загальнонаціонального опитування стояло питання можливості легалізації в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важкохворих.

Теза про те, що легалізація є необхідною для важкохворих громадян є суто маніпулятивною, оскільки чинне законодавство України вже дає змогу хворим, які потребують наркотичних препаратів для лікування чи знеболення, отримати відповідні речовини за рецептом, а також встановлює чіткий порядок реалізації в медичних цілях наркотичних речовин.

Натомість легалізація канабісу (коноплі) є важливою не для хворих громадян, а для усіх ділків, які мають відношення до нині нелегального ринку наркотиків в Україні, та сприятиме поширенню наркотичної залежності серед українських громадян.

Саме конопля є сировиною для виготовлення таких наркотиків, як марихуана, гашиш тощо. При цьому, за наявною інформацією, прибутки з гектару коноплі є більшими, порівняно з прибутками з гектару опійного маку. 

Відтак у нинішніх умовах корумпованості органів влади легалізація “медичного канабісу” на практиці гарантовано призведе через доступність коноплі та продуктів з неї до стрімкого і суттєвого поширення наркоманії у суспільстві, зокрема у молодіжному середовищі, зростання прибутків наркоторговців і виробників коноплі та вкрай негативних наслідків для усієї української спільноти.

Всеукраїнський Собор виступає проти спроб ввести українське суспільство та українських громадян в оману та схилити до легалізації та безконтрольного обігу канабісу.

Закликаємо усіх молитися про недопущення легалізації канабісу в Україні.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини