США засудило ООН за тиск на країни, щоб легалізувати домашні аборти за рахунок коштів на подолання коронавірусу
21.05.2020
Адміністрація Трампа звинувачує Організацію Об'єднаних Націй за просування абортів під час пандемії, особливо через її зусилля змусити країни легалізувати аборти за рахунок використання коштів на подолання коронавірусу

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У своєму листі до Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерреш виконуючий обов'язки адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку Джон Барса розкритикував ООН, написавши: "ООН не повинна залякувати або примушувати держави-члени, які цінують право на життя. Використовувати пандемію COVID-19 як виправдання для тиску на уряди щодо зміни своїх законів [про аборти] це образа автономії кожного суспільства визначати власну національну політику щодо охорони здоров’я. Сполучені Штати солідарні з країнами, які стоять на захисті ненароджених».

Барса сказав ООН припинити рекламувати аборти як частину своєї роботи по боротьбі з хворобою та нагадав, що США надали організації 3,5 мільярди доларів.

Адміністратор USAID також закликав ООН припинити просувати "послуги сексуального та репродуктивного здоров'я" в рамках плану гуманітарного реагування на вірус, і зауважив, що ці заходи ставлять аборти нарівні з харчовою невпевненістю, медичною допомогою, санітарією, притулком та недоїданням.

ООН не повинна використовувати кризу як можливість розширення доступу до абортів як "життєво важливої послуги, сказав Барса. Найбільш жахливим є те, що глобальний план гуманітарного реагування на COVID-19 закликає до широкого розповсюдження медичних засобів та ліків, що викликають аборт, а також до сприяння абортам у країнах".

Він продовжив: "Для досягнення глобальної єдності щодо цієї мети важливо, щоб відповідь США на пандемію уникала суперечок" та задовольняла реальні потреби вразливих людей, не підштовхуючи до абортів".

Католицьке інформаційне агентство повідомило 17 травня, що просімейні організації в Еквадорі, де аборт є незаконним у більшості випадків, просять свого президента "не приймати ідеологічне втручання США".

Читайте також: Трамп висунув ультиматум ВООЗ

У петиції стверджується, що "в умовах драми з COVID-19 Організація Об'єднаних Націй запропонувала направити в Еквадор гуманітарну допомогу, але ця допомога не є безкоштовною, оскільки в різних розділах документа пояснюється, що зазначена допомога надається при умові що Еквадор, легалізує аборти".

"І, схоже, така тактика почало давати результати, тому що Еквадор є однією з 59 країн, які в розпал пандемії вже взяли на себе зобов'язання сприяти абортам",  йдеться в петиції, яка посилається на спільну декларацію підписану на початку цього місяця "щодо захисту сексуального та репродуктивного здоров'я і права, та сприяння гендерній гнучкості» під час пандемії.

Виступаючи на Генеральній Ассамблеї ООН 23 вересня 2019 року, міністр охорони здоров'я та соціальних служб США Алекс Азар очолив групу з 19 країн, яка звернулася до ООН з проханням вилучити мову про аборти з документів ООН, тоді як президент Дональд Трамп окремо розкритикував діяльність організації.

"Ми знаємо, що багато проектів Організації Об'єднаних Націй намагаються відстояти глобальне право на аборт за рахунок платників податків, аж до моменту родів,  сказав Трамп. Хай ці глобальні бюрократи припинять атакувати суверенітет країн, які хочуть захищати невинне життя".

"Як і багато країн сьогодні, ми в Америці вважаємо, що кожна дитина, яка народилася і не народилася, є священним даром від Бога", додав Трамп.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: christianpost.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини