TikTok можуть заборонити в Україні, якщо соцмережа й надалі не реагуватиме на випадки російської пропаганди, - Юрчишин
Законодавство
02.04.2024
Для цього державі не потрібен приклад інших країн, оскільки Україна вже має досвід блокування соцмереж

В Україні можуть заборонити соціальну мережу TikTok, якщо вона і далі не реагуватиме на випадки російської пропаганди. Про це розповів голова комітету ВР із питань свободи слова Ярослав Юрчишин в етері "Радіо Свобода", передає Цензор.НЕТ.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

"Україна – суверенна держава, може робити будь-що, не оглядаючись на партнерів. У нас є практика блокування соціальних мереж, звернення спеціальних служб, засідання РНБО, указ президента, введення в дію, судові процеси, якщо вони будуть", - зазначив нардеп.

"Центр протидії дезінформації при РНБО видав цілу мережу, яка в TikTok займається російською пропагандою. Реакції TikTok я не чув", - зауважив Юрчишини, додавши, що якщо соцмережа й надалі не реагуватиме на такі випадки, потреба в блокуванні може з'явитися.

Наразі влада не бачить необхідності блокування TikTok.

"Поки що, я так розумію, влада не відчуває потреби це робити. Ну, і завжди спочатку краще спробувати домовитися, ніж одразу вживати найжорсткіші заходи", - наголосив нардеп.

Щодо роботи Telegram, то Ярослав Юрчишин повідомив, що зараз триває пошук законодавчого врегулювання цієї та інших соціальних мереж.

«Вже перейшло в законодавчу рамку. Це не стосується лише Telegram. Це стосується всіх соціальних мереж. Йде в розрізі DSA. Тобто Digital Sector Act, який діє у Європейському парламенті. Тобто ми на шляху законодавчого рішення. Якщо спецслужби не будуть задоволені динамікою, вони завжди можуть іти своїм шляхом», – сказав Юрчишин.

Джерело: Цензор.НЕТ

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ЗаконодавствоСуспільство
Останні новини
Останні новини