Ув’язнений в Судані служитель, що ледь не загинув від рук бойовиків в камері: «У Бога був план»
Загрози та виклики
15.04.2021
Організація «Голос мучеників-Корея» підготувала переклади відео служителя з Чехії Пітера Ясека, який провів 445 днів був у в’язниці в одній камері в Судані з бойовиками ІГ

Також на сайті організації доступна його книга «Ув’язнений з бойовиками ІГІЛ» корейською, російською та китайською мовами.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє svitogliad.com.

У грудні 2015 року християнський служитель з Чехії Пітер Ясек відправився з 4-денним візитом до Судану, щоб провідати переслідуваних віруючих, чиї церкви були спалені. Але те, що планувалося як коротка поїздка, обернулося вироком: спочатку на довічне ув’язнення за шпигунство, а потім 445 днями в’язниці в одній камері з досвідченими бойовиками ІГ.

Історія Ясека розповідається в його новій книзі «Ув’язнений з бойовиками ІГІЛ». Видання корейською, російською та китайською мовами були випущені на цьому тижні «Голосом мучеників-Корея» і доступні за посиланням.

«Протягом 20 років Пітер Ясек координував служіння «Голоса мучеників» з надання допомоги і підтримки переслідуваним християнам Африки, — каже представник «Голосу мучеників — Корея» доктор Хен Сук Фолі. — Він був сином віруючих, які перенесли гоніння при комунізмі в колишній Чехословаччині, і тому він особливо добре відповідав служінню підпільним віруючим».

Ясек координував майже 300 проектів у 27 африканських країнах, часто виїжджаючи на місця, щоб опитати переслідуваних братів і сестер, і організувати проекти з надання їм допомоги. Ясек багато разів відвідував Судан, але в грудні 2015 року, після 4-денного візиту, під час якого він зустрівся з переслідуваними віруючими і відвідав згорілі церковні будівлі, він був затриманий співробітниками секретної служби в аеропорту навіть після того, як йому було видано посадковий талон на зворотний рейс. Телефон, камера і ноутбук Ясека були конфісковані, сам він піддався допиту в штаб-квартирі секретної поліції, який тривав майже 24 години. Після цього він був поміщений в першу з п’яти в’язниць, в яких він буде утримуватися протягом наступних 445 днів. У підсумку Пітер Ясек був засуджений до довічного ув’язнення на підставі припущеної шпигунської діяльності.

««Ув’язнений з бойовиками ІГІЛ» — це дивовижна історія, заснована на реальних подіях, яку Голос мучеників-Корея з радістю хоче розповісти читачам з Кореї та інших країн», — говорить представник Фолі.

Читайте також: Християнський серіал «Вибрані» вже сягнув 100 мільйонів переглядів

З одного боку, це історія про страждання: Пітер втратив 25 кг протягом перших трьох місяців через внутрішню кровотечу. Він знаходився в камері з шістьма членами «Ісламської держави» з Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Єгипту і Пакистану. Йому було відмовлено у всіх контактах із зовнішнім світом.

І все ж це разюче надихаюча історія для всіх християн. Пітер зміг привести багатьох своїх співкамерників до Христа. Він особисто пізнав сенс уривка з Писання, де говориться, що сила Бога відбувається в нашій немочі. І він може засвідчити про те, як Бог використовував молитви віруючих з усього світу, щоб зберегти йому життя, і ці молитви навіть допомагали йому засинати ночами і зберігати в серці мир. Пітер каже: «У Бога був план на моє ув’язнення».

Сьогодні Пітер Ясек служить міжнародним послом «Голосу мучеників», подорожуючи по світу, ділячись своєю історією і спонукаючи християн пам’ятати про тих, хто знаходиться у в’язниці за свою віру, за допомогою молитви, фінансової підтримки і участі в численних практичних проектах, що координуються «Голосом мучеників».

«Кожного разу, коли мене переводили в іншу в’язницю в Судані, мої руки і ноги були скуті ланцюгами, і шестеро добре озброєних солдатів супроводжували мене», — говорить Пітер Ясек, який виступав на онлайн прес-конференції для корейських журналістів. 

Ясек розповів, що тоді він згадував Друге Послання до Тимофія 2:9, де говориться: «За що я страждаю аж до ув’язнення, як той злочинець; але Слова Божого не ув’язнити».

Джерело: svitogliad.com

______________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Загрози та викликиХристиянський світ
Останні новини
Останні новини