У США заборонили проводити аборти у зв’язку з поширенням коронавірусу
Європа та світ
28.03.2020
У американських штатах Огайо та Техас аборти визнали як медичну процедуру, яку потрібно призупинити під час карантинних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Повідомляється, що уряд включив “будь-який тип абортів, які медично не необхідні для збереження життя чи здоров’я матері”. Про це повідомляє The New York Times.

“Ніхто не звільняється від розпорядження губернатора щодо медично непотрібних хірургічних операцій і процедур, включаючи аборти. Ті, хто порушує розпорядження губернатора, понесуть відповідальність перед законом” — про це заявив генеральний прокурор штату Техас Кен Пакстон.

Пакстон підкреслив, що на медиків, які порушать заборону на аборти, чекатимуть штрафи в розмірі до 1000 доларів США або ув’язнення до 180 днів.

Генеральний прокурор Огайо Дейв Йост видав аналогічну директиву минулого тижня.

Натомість місцеві активісти з питань абортів звинуватили урядовців у використанні коронавірусної кризи для просування політичної програми щодо обмеження цієї медичної процедури.

Вони впевнені, що аборти слід вважати серйозною операцією і люди не можуть чекати процедури, поки пандемія не закінчиться.

Джерело - slovoproslovo.info

Європа та світ