Українці зможуть отримувати ще одну пенсію: що відомо
Все для сімей
21.11.2020
В Україні введуть накопичувальну пенсійну систему для осіб молодших від 35 років, які працюють в особливо важких і небезпечних умовах. Це стане доповненням до їхньої солідарної пенсії.

Відповідний законопроєкт погодив на своєму засіданні Кабінет міністрів у середу, передає dilo.net.ua

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Уряд пропонуватиме Верховній Раді впровадження професійної накопичувальної системи. Сьогодні на засіданні схвалили відповідний проєкт закону. Професійну накопичувальну систему пропонується запровадити для осіб молодших від 35 років, які працюють в особливо важких та небезпечних умовах. Так люди отримають власні пенсійні рахунки, якими вони зможуть скористатися, коли вийдуть на пенсію. Ідеться про тисячі гривень, які людина зможе отримати як доплату до своєї пенсії», – написав у своєму телеграм-каналі глава уряду Денис Шмигаль. За його словами, приблизний об’єм коштів для такої накопичувальної системи становитиме 2-3 млрд грн на рік.

«Розрахунки, проведені до 2050 року, показують, що від введення такої системи виграють і працівники, і роботодавці, і загалом економіка країни. Тому готові до дискусій та сподіваємося на підтримку цього законопроєкту в залі парламенту», – сказано в повідомленні.

Читайте також: Вночі під Львовом стався вибух кисню у COVID-лікарні, 60 важкохворих евакуювали – Садовий

Джерелом фінансування стануть страхові внески роботодавців, які будуть сплачуватися за рахунок підвищення ставки ЄСВ на загальнообов’язкове пенсійне страхування на заміну механізму відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Так, за програмою №1 роботодавцям доведеться додатково до 22% ЄСВ платити ще 15%, в програмі №2 – 7%, в програмі №3 – від 3% за погодженням з працівниками.

Як буде працювати накопичувальна система

Щоб залатати діру в Пенсійному фонді, Україні потрібні чималі кошти, а запит роботодавців і працівників спрямований на зниження податкового тиску, пояснив політолог Олександр Радчук.

Так, за планами уряду, 2% від нинішнього ЄСВ будуть виділяти в накопичення, не збільшуючи навантаження ні для фірми, ні для людини, і ще 2% – по ПДФО. Ці 4%, пояснює політолог, дозволяють в сьогоднішніх цінах при виході на пенсію отримати 1 мільйон гривень.

Відзначається, що скористатися цими коштами пенсіонер зможе на свій розсуд: або отримати всю суму відразу, або рівними частинами протягом наступних 5-10 років, або як довічне утримання з виплатою певної фіксованої суми.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Все для сімейСуспільство
Останні новини
Останні новини