У Музеї Біблії розміщено унікальну світлову експозицію «Все творіння співає», присвячену поклонінню Богу
Європа та світ
18.07.2024
Виставка покликана представити поклоніння, як те, що пронизує всю історію людства і занурити відвідувачів у «небесний досвід» поклоніння

В Музеї Біблії у Вашингтоні, округ Колумбія відбувається виставка, організатори якої прагнуть, аби всі відвідувачі отримали досвід поклоніння, «якого ніколи раніше не бачили й не чули», повідомляє CBN.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Проєкт має назву «Все творіння співає». Він натхненний Псалмом 148, який проголошує: «Хай прославляють Господнє Ім’я!». Це 45-хвилинний досвід, який ставить питання: «Що таке поклоніння?».

Ґаррет Хінтон, головний податковий інспектор Музею Біблії, каже: «Коли я чую слово «поклоніння», то одразу згадую те, що ми робимо в церкві по неділях, перш ніж пастор встає і виголошує проповідь. І це  справді поклоніння. Але Біблія описує поклоніння як дещо більше. Поклоніння пронизує всю історію Біблії – від Створення світу до Об’явлення».

Використовуючи новітню технологію виявлення світла та 3D-лазер, можна буквально взаємодіяти зі стінами.

«Раптово я знову став маленькою дитиною, зміг піти творити та малювати на стінах на початку та наприкінці цієї історії», - пояснив Хінтон.

Музей Біблії об'єднався з гуртом CREATR, щоб представити у цьому проєкті деяких із найвидатніших представників християнської музики.

«Небесний досвід»

«All Creation Sings» - це не стільки вистава, скільки досвід. Він відправляє гостей у подорож на чотири акти, занурюючи їх у природу поклоніння, яку можна описати лише як небесну.

«Бачити, як Слово Боже оживає переді мною, і просто бути частиною цієї какофонії хвали, безперервної хвали, яка лунає для нашого Господа та Спасителя, безсумнівно, стало приголомшливим досвідом», - розповіла Лора ДеМайкл з Огайо.

Коли її запитали, чи відчувається це як невелике передчуття раю, вона відповіла: «О, безумовно! Приємно просто бути частиною цього й бачити це навколо себе». Її дочка Медісон додала: «Мені тепер не терпиться побачити, якими ж будуть небеса».

Також таким дійством були зачаровані учні шостого класу школи Lady of Victory у Вашингтоні, округ Колумбія.

Їхній учительці Дженні Драммонд це допомогло оживити історії зі Старого Завіту, яким вона навчала своїх учнів: «Було справді чудово побачити це на 360 градусів навколо різних стін, а потім бачити, як усі мої учні просто в захваті від усього цього – це принесло мені багато радості. Я викладаю релігію в шостому класі, а саме Старий Завіт і це допомогло оживити те, про що ми говорили весь рік».

«Наша мета — поклоніння»

А для Музею Біблії це спосіб зосередити увагу гостей на нашій початковій меті як дітей Божих.

Маттіас Вальтер, директор з маркетингу Музею Біблії, сказав: «Поклоніння — це наша мета. Саме для цього ми створені. Бог створив нас і весь наш всесвіт. Ось з чого все починається. І я думаю, що спостереження за величчю творіння, величчю Божого задуму для нашого існуванні, приведе нас у скромне, рефлексивне місце. Мені здається, що це завжди хороша відправна точка, щоб віднайти своє місце у Божому задумі для нашого існування у цьому світі. І я думаю, що це особливо привабливо для людей, які не мають релігійного досвіду, адже це дає їм нову Полярну зірку, аби з’ясувати: «Для чого я тут?»».

Джерело: CBN

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світХристиянський світКультура і творчість
Останні новини
Останні новини