Всеукраїнська Рада Церков готує всеукраїнську мобілізацію на Ходу на захист сім'ї
Суспільство
25.02.2021
5 червня 2021 року запланована наймасштабніша Хода на захист сім’ї, яка об’єднає всі релігійні конфесії України.

22 лютого 2021 року Секретаріат Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій провів чергову нараду. Зустріч відбулася у Патріаршій курії УГКЦ, де одним з ключових питань, які вдалося вирішити на засіданні, було опрацювання поточного плану діяльності Ради Церков на перше півріччя.  

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За результатами наради було вирішено провести  масштабну Ходу на захист сім’ї 5 червня 2021 року. Варто зазначити,  що у зв'язку з карантинними заходами, цьогоріч Хода може відбутися у форматі теле-марафону. 

Всеукраїнська хода на підтримку сім’ї об’єднає всі релігійні конфесії України. Цьогорічна хода проходитиме в період відзначення срібного ювілею 25-річчя заснування Ради Церков і релігійних організацій повідомляє ВРЦІРО.

Метою ходи є звернення уваги суспільства та влади на моральні і духовні основи сім'ї та шлюбу як союзу чоловіка і жінки, необхідні для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей.

Катастрофа сім’ї в Україні

Важливо зазначити, що на  сьогоднішній день українська сім’я знаходиться у катастрофічному стані. Про це свідчить чимало статистичних даних, зокрема:

- Україна входить в число 30 "найстаріших" країн світу за часткою осіб віком 60 років і старше; 

- рівень розлучень є стабільно високим і становить понад 60%, через що понад 4 млн. дітей росте без батька, а біля 25 % дітей виховуються у проблемних сім’ях, для яких є притаманними алкоголізм, наркоманія, насильство тощо;

- за  роки  незалежності  кількість  українських  дітей  зменшилася в 2 рази (з 14 млн. до 7 млн.);

- чисельність української нації дедалі зменшується, лише за 2020 рік кількість населення скоротилася аж на 300 000!! осіб.

Розлучення за 2020 збільшилися до 70%!!

Розлучення, демографічна криза, безвідповідальне батьківство – це лише частина видимих проблем у царині сім’ї. 

Окрім цього, іде спланована кампанія по нав’язуванню гендерної ідеології через органи влади та в освіті дітям, відбувається проведення гей-парадів в багатьох містах всупереч думці жителів. Готуються закони, які заборонять християнам осуд та критику ЛГБТ.

Водночас впродовж останніх років остаточно нівельовано можливості реалізації державної політики у сфері сім’ї. 

Протягом останніх років у зв’язку з реорганізаціями Мінсоцполітики, яке контролює реалізацію сімейної політики було суттєво скорочено кількість співробітників, які відповідальні за формування та реалізацію державної політики з питань сім’ї та дітей. 

Така ситуація не тільки ускладнює, але й практично взагалі унеможливлює комплексну реалізацію завдань, покладених на вказане Міністерство у частині формування та реалізації державної політики з питань сім’ї. Яскравим доказом цього є завершення дії «Державної соціальної програми підтримки сім’ї до 2016 року» та те, що досі так і не затверджено навіть Концепцію програми підтримки сім’ї на наступний період. Нема узгодженої стратегії виховання молодого покоління, роботи з кризовими сім’ями, допомоги парам перед одруженням, допомоги новоствореним родинам, вирішення демографічної кризи, збільшення народжуваності та багатьох інших аспектів.

Враховуючи зазначене, Всеукраїнський Собор всесторонньо підтримує проведення Ходи на захист сім’ї і закликає максимально активізуватися всім, хто за сім’ю, аби з одного боку тиснути на депутатів, урядовців, місцеві органи влади, щоб сімейна політика була винесена на перші сторінки порядку денного всіх органів.

Цей марш має стати таким масштабним, аби показати Україні, що сім’я та сімейна політика має стати пріоритетом номер 1 для всіх депутатів та управлінців.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство
Останні новини
Останні новини