Як навчити дитину чекати: дієві поради без сліз та капризів
Все для сімей
18.04.2021
Дітям складно та нудно чекати. Вони починають нити, бешкетувати та хочуть якось розважитися. Які методи можуть допомогти батькам – читайте у матеріалі.

Про це пише 24 канал.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Візуалізація часу

Через брак абстрактного мислення та досвіду, діти дошкільного віку не уявляють, що таке, наприклад, 15 хвилин, 45 хвилин, 2 години.

Тому батькам варто прив’язувати терміни до подій, які можна побачити:

  • Поставити поруч з дитиною пісковий годинник на 2 хвилин, коли вона буде чистити зуби.
  • Пояснити, що мама повернеться з роботи додому, коли сонце спуститься вниз та сховається за домівками.

Самостійна гра

Варто навчити малюка користуватися власною фантазією. Тоді він буде здатний зайняти себе сама будь-де та без дорогих іграшок. Однієї простої ляльки вже достатньо для ігор у доньки-матері, а для пошуку скарбів чи вигадування казок не потрібно взагалі нічого, крім уяви.

Гра, що рятує у громадських місцях

Якщо дитині набридло чекати на автобус чи ходити крамницями, з нею можна зіграти у гру.

Правила:14:40:36 2 учасники загадують по бажанню, а потім домовляються, за якою ознакою шукати предмети навколо (колір, перша літера у назві, форма). Хто перший знайде 20 (чи скільки загадаєте) предметів з такою ознакою, у того першим бажання втілиться у життя. Правила можна ускладнювати залежно від місця та від віку дитини.

Чекання на подію, яка має статися у майбутньому

Дітям дуже важко дочекатися якоїсь знаменної, але віддаленої у часі події, зокрема дня народження чи Нового року. Зробити очікування приємним допоможе адвент-календар.

У ньому на кожен день до святкової дати розкладені вигадані творчі завдання, або закріплені мішечки з маленькими презентами, згортки із солодощами.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Все для сімей
Останні новини
Останні новини