У Техасі на рівні законодавства заборонять Facebook, Twitter та іншим соцмережам цензурувати християн
Європа та світ
16.03.2021
Сенатори штату Техас подали законопроект «Про припинення цензури соціальних медіа», який має зупинити цензурування «неугодного» християнського контенту та блокування акаунтів християн

Закон забороняє соціальним мережам блокувати та обмежувати право користувачів висловлювати свою точку зору.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Користувач має право звернутися до суду у випадку, якщо платформа цілеспрямовано видаляє або цензурує ті чи інші політичні чи релігійні висловлювання користувачів або використовує алгоритм, щоб цензурувати політичні чи релігійні погляди користувачів. Законопроект фактично вказує, що платформи «Не можуть використовувати «потенційно провокаційні висловлювання позивача» в якості підстави для виправдання цензури.

Якщо суд встановить, що цензура в соціальних мережах порушила закон, користувач може вимагати компенсацію в розмірі 75000 доларів. Користувачу також буде відшкодовано судові витрати та витрати на адвоката.

Читайте також: У Переяславі відбувся щорічний Молитовний сніданок

Сьогодні все більше штатів вводять заходи проти цензури в соціальних мережах. Північна Дакота і Арізона розглянули подібні законопроекти, спрямовані проти домінування додатків Apple і Google. Небраска й Айова прийняли закони, які зобов'язують соціальні мережі нести відповідальність за цензуру. Флорида розробляє аналогічний закон. Конгрес Вірджинії і законодавчий орган Нью-Йорка ввели закони, які нададуть користувачам більше свободи слова.

Джерело: lifenews.com

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ