Захистити дітей від насильства: Микола Кулеба закликав депутатів підтримати законопроєкт №3055
Законодавство
16.02.2021
Микола Кулеба, уповноважений Президента з прав дитини, звернувся до депутатів з проханням підтримати законопроєкт №3055 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції), яким посилюється відповідальність за вчинення сексуального насильства над дітьми

“На жаль, в Україні, на відміну від більшості цивілізованих держав світу, не криміналізовано перегляд порнографічних матеріалів за участі дітей, їх придбання, зберігання (без мети збуту чи розповсюдження), кібергрумінг”, — зазначено у зверненні Уповноваженого.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це йдеться на poklik.media.

На жаль, випадки сексуального насильства над дітьми досить поширені в Україні. Дітей залучають до виготовлення порнографічного контенту. Існує 46 мільйонів фотографій та відео матеріалів із зображенням сексуального насильства над дитиною в базі Європолу. За світовою статистикою, вік 8 із 10 постраждалих дітей від 3 до 13 років.

Читайте також: Понад 70% розлучень за 20 рік, шлюбів втричі менше. Криза сім'ї в Україні наростає

За словами Миколи Кулеби, наслідки сексуального насильства супроводжують дитину все життя. Коли це пов’язано із виготовленням порнографічного контенту, це ще ускладнюється. Адже повністю видалити зображення чи відео з мережі Інтернет неможливо. Збільшення кількості переглядів — це постійне травмування дитини.

“Даний законопроєкт зокрема включає криміналізацію зберігання і перегляду матеріалів сексуального насильства над дітьми, а також грумінгу (налагодження контакту з дитиною з метою насильства)”, — зазначено у зверненні.

Нижче подана інфографіка, в якій наводяться дані про дитяче насильство в Україні та роз’яснюються основні положення законопроєкту.

Джерело: poklik.media

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

ЗаконодавствоВсе для сімей
Останні новини
Останні новини