«Шлях ув’язненого» – унікальна програма, яка змінює долі засуджених
Християнський світ
28.11.2023
Подарувати ув’язненим надію, запропонувати вихід. Не просто закликати до конкретної церкви, а вказати на Ісуса Христа, Який може врятувати навіть з найважчих життєвих обставин, – головне послання програми

Детальніше про програму, способи реалізації та результати навчання розповідає Олександр Герасимов, координатор програми у Львівській області та Західному регіоні.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Програму «Шлях ув’язненого» почали реалізовувати з квітня 2023 р. по всіх в’язницях Західного регіону. На сьогодні програма тут реалізовується у сімох колоніях, одна група успішно завершила навчання та ще дві готуються до випуску. Програма є цікавою для засуджених та має багато схвальних відгуків і від адміністрацій. Активну участь у роботі над програмою бере команда служителів церкви «Нове життя» м. Борислав (пастор Михайло Дрен) на Львівщині, пише chve.org.ua.

Програма створена на основі Євангелія від Марка та складається з 8 модулів. Один модуль (урок) триває до 2 годин. На уроці присутні читають рекомендований уривок зі Святого Письма, переглядають тематичні відео, обмінюються думками та працюють у робочих зошитах. Зошити розділені на дві частини: у першій – текст з Євангелія, а у другій – сторінки для запису власних роздумів, малюнків, домашніх завдань. Доступною для українських в’язнів вона стала завдяки Міжконфесійній тюремній місії та соціальному департаменту братерства УЦХВЄ.

Як розповів координатор Олександр Герасимов, ув’язнені здебільшого з радістю відвідують уроки та проявляють неабияке зацікавлення. Є й такі, хто на перші заняття приходять скептично налаштовані, але, ознайомившись з матеріалом, змінюють свою думку й охоче працюють над завданнями.

«Окрім духовного розвитку та збагачення, отримання сертифіката про успішне закінчення програми є ще й додатковим «бонусом» для умовно дострокового звільнення. Завдяки старанням В’ячеслава Когута, очільника Соціального департаменту УЦХВЄ, ця програма діє на державному рівні та є обов’язковою для усіх колоній. І команди, які працюють у в’язницях і адміністрації закладів зацікавлені у впровадженні програми», – розповідає Олександр Герасимов.

Найбільшими труднощами у реалізації програми, за словами служителя, є неграмотність засуджених та особистий досвід деяких членів команди: «У церквах дуже часто людей виховують проповідниками. І це добре. Але одним з принципів програми є вміння слухати й направляти. Ми часто наголошуємо про це на тренінгах для команд, але особистий досвід «працює» на проповідь. Буває складно, проте бажання служити та вимоги програми дисциплінують, і ми працюємо далі. Неграмотність деяких в’язнів приносить дискомфорт у роботу групи, адже потрібно докласти чималих зусиль, щоб з людини не насміхалися інші, і щоб людина могла повноцінно працювати над завданнями. З Божою допомогою ми й у таких ситуаціях знаходимо вихід».

«Шлях ув’язненого» – насправді унікальна і досить успішна програма з вивчення Біблії в місцях позбавлення волі. Вона розрахована на усіх без винятку в’язнів.

Викладачі постійно наголошують, що у Бога є прощення для кожного, незалежно від важкості злочину. Багато викладачів ці слова можуть підтвердити своїм власним життям, адже теж колись були засудженими. Частина випускників програми почали відвідувати тюремні зібрання і мають очевидні зміни у житті.

«Маємо хороші результати у Львівській, Тернопільській, Закарпатській та Хмельницькій областях. Щиро віримо і просимо Бога аби Його любов досягла і тих людей, для яких життя – тягар злочину і черга сірих буднів», – щиро ділиться Олександр Герасимов.

Джерело: chve.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світДобрі справиСуспільство
Останні новини
Останні новини