В Уганді заборонили жертвоприношення людей. За нього каратимуть смертною карою
Європа та світ
06.05.2021
Парламент Уганди у вівторок, 4 травня, ухвалив законопроєкт, який визнає незаконним принесення в жертву людей із ритуальною метою, а також фінансування такої діяльності

Про це повідомляє пресслужба угандійського парламенту.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У законодавстві Уганди вперше з’явилося визначення жертвоприношення людей — це «вбивство, каліцтво, вилучення органів або частин тіла людини для продажу або чаклунства, ритуалів чи інших шкідливих практик», пише hromadske.ua.

Ухвалений закон також визнає незаконним зберігання, продаж частин тіла, їхнє використання з «медичною» метою, а також пропаганду людського жертвоприношення — все це каратиметься довічним ув’язненням.

Як зазначає угандійське видання Daily Monitor, жертвоприношення — поширена практика в Уганді, хоча влада країни неодноразово її засуджувала. Жертвами таких дій стають люди з незвичною зовнішністю (приміром, альбіноси), а також діти — до того ж їх убивали їхні ж родичі.

Читайте також: Жінка з Малі народила дев'ятьох дітей, хоча чекала на сімох. Всі живі

У 1990-х і на початку 2000-х років в Уганді були поширеними викрадення та вбивства дітей. Частини їхніх тіл, як вважається, використовували для магічних ритуалів: наприклад, закопували голову дитини у фундамент будівлі, щоб бізнесу в ній був гарантований успіх.

Одним із найбільш гучних випадків стало вбивство 12-річного Джозефа Касир’є у жовтні 2008 року. У болоті знайшли тіло дитини без голови та геніталій. Убивцю хлопця у 2012 році засудили до довічного ув’язнення.

Попри те, що Уганда підписала Африканську хартію прав людини та народів, яка прямо забороняє жертвоприношення дітей із ритуальною метою, ця практика трапляється й нині. Точно сказати, скільки дітей стали жертвами цих ритуалів, неможливо: не існує надійної статистики.

Джерело: hromadske.ua

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Європа та світ
Останні новини
Останні новини