Зміна статі не вирішує психологічних проблем людини, – дослідження
Аналітика
10.08.2020
Опублікували дослідження про те, що “зміна статі” не допомагає людині із проблемою статевої самоідентифікації побороти психологічні проблеми.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Давно відомо, що т.з. трансгендери значно частіше страждають від психічних проблем і значно частіше чинять самогубство. Неомарксисти навчають, що трансгендер є не у своєму тілі, і якщо він/вона пройде процедуру “зміни статі”, то це позитивно позначиться на психічному стані людини. Але виявилось, що у такому разі людині, яка мала проблему зі статевою самоідентифікацією, додається ще й фізичне каліцтво від гормонів та хірургічних втручань (за яких часто бувають летальні випадки) без будь-яких позитивних змін. Найбільший набір даних про процедури зміну статі – як гормональні, так і хірургічні – виявляє, що такі процедури не приносять обіцяної користі для психічного здоров’я.

Особи з діагнозом  гендерної невідповідності, які отримали операцію з підтвердження статі, з більшою ймовірністю будуть лікуватися від тривожних розладів порівняно з особами, у яких діагностували гендерну невідповідність, і які не отримували операцій з підтвердження гендеру.

Читайте також: В Одеській області 15-річний школяр врятував потопаючого чоловіка

Як зазначено два роки тому у книзі “Коли Гаррі став Саллі: Відповідаючи на трансгендерний момент“, найкращі методи лікування зосереджуються на тому, щоб допомогти людям приймати своє тіло. Замість того, щоб намагатися зробити неможливе – «змінити стать» тіла, щоб визначитися з помилковими думками та почуттями, ми повинні хоча б спробувати все можливе: допомогти людям узгодити свої думки та почуття з реальністю, включаючи реальність тіла.

Тож коли у ЗМІ проводяться дослідження, які відстежують результати лише за кілька років, і стверджують, що зміна статі є приголомшливим успіхом, є хороші підстави для скептицизму. 

Як я зазначено у книзі «Коли Гаррі став Саллі», гендерна дисфорія є серйозним станом. До людей, які переживають конфлікт гендерної ідентичності, слід ставитися з повагою та співчуттям. І вони заслуговують знати правду. Зараз найбільший у світі відповідний набір даних виявляє гормони і операції не приносять цілісності та щастя. Нам потрібно знайти кращі, гуманніші та ефективніші реакції на тих, хто відчуває дисфорію.

Молімось за конструктивне служіння, яке б могло допомогти людям із порушеною статевою самосвідомістю прийняти свою стать і отримати мир.

Джерело: Слово про Слово

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави. 

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Аналітика