Байден обіцяє кинути всі сили уряду, щоб зняти обмеження на аборти у Техасі
Загрози та виклики
03.09.2021
Президент США Джо Байден у четвер оголосив, що готується відповідь на рівні всього уряду, щоб “забезпечити” доступ до абортів у Техасі, після того, як 1 вересня набрав чинності закон про заборону абортів

У заяві в четвер президент – католик – наказав своїй адміністрації вивчити, “які кроки може зробити федеральний уряд, щоб забезпечити жінкам у Техасі доступ до безпечних і законних абортів”.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише  rodyna.org.ua з посиланням на CNA.

У середу, 1 вересня, набрав чинності “Техаський закон про серцебиття”. Закон забороняє аборти в штаті після виявлення серцебиття плоду – це може статися вже на шести тижнях вагітності. Закон набрав чинності після того, як Верховний Суд ще не прийняв рішення про клопотання про його блокування.

Пізно ввечері в середу суд остаточно відхилив клопотання про блокування закону у рішенні 5-4. Байден засудив це рішення як “безпрецедентний замах на конституційні права жінки” на аборт.

Байден сказав, що він направить Раду з питань гендерної політики Білого дому, а також радника Білого дому, щоби “розпочати зусилля уряду у відповідь на це рішення”, переглянувши “які правові інструменти ми маємо для того, щоб ізолювати жінок та провайдерів від впливу химерної схеми Техасу, спрямованої на виконання позачергових заходів для приватних сторін”.

Незрозуміло, які дії адміністрація вживе для реалізації закону Техасу. Віце-президент Камала Харріс у своїй передвиборчій кампанії 2020 року пообіцяла, що її Міністерство юстиції буде контролювати всі державні закони про аборти.

Читайте також: У Техасі офіційно заборонили аборти після шостого тижня вагітності

Законопроект, запропонований Конгресом, “Закон про охорону здоров’я жінок”, надасть жінкам “право” на аборт і скасує більшість державних правил щодо абортів. На запитання про запропонований закон у середу прес-секретар Білого дому Джен Псакі відповіла, що їй доведеться переглянути “особливості” законопроекту, щоб прокоментувати.

У середу більшість Верховного Суду ухвалила, що позивачі у справі Техасу – постачальники абортів, які просять заблокувати закон про «серцебиття»,- не подали достатньо аргументів для перегляду справи.

Група підтримки життя “Список Сьюзен Б. Ентоні” високо оцінила рішення суду.

“Рішення Верховного суду дозволяє Техасу захищати ненароджених дітей від моменту серцебиття, поки триває судовий розгляд, – сказала Марджорі Данненфельзер, президент групи. – Законодавчий орган Техасу, діючи згідно з волею народу, обговорив і прийняв цей закон з дуже простою метою – захистити ненароджених дітей від смерті в утробі матері. Ось так працює демократія”.

Джерело: rodyna.org.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини