17000 дітей чекають на сім’ю, і лише 1100 сімей хочуть усиновити дитину
Все для сімей
17.09.2021
Наразі в Україні майже 1,1 тисяч сімей і одиноких громадян, які хочуть усиновити дитину та мають статус кандидатів в усиновлювачі

У той же час понад 17 тисяч дітей, які можуть бути усиновлені, чекають на свою сім’ю.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомив генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса, пише  msp.gov.ua.

«У минулому році ми запровадили обов’язкове навчання для потенційних усиновлювачів, під час якого професійні спеціалісти вчать, як налагодити контакт з дітьми. Створюємо умови, щоб усі діти мали рівні шанси на усиновлення. Навчання також допомагає попередити випадки скасувань усиновлень через те, що усиновлювач не зміг налагодити з дитиною стосунки», – зазначив Руслан Колбаса.

Читайте також: 2 питання, які варто щодня ставити дитині

За його словами, переважна більшість кандидатів в усиновлювачі хоче взяти у сім’ю відносно здорову дитину до 5 років без братів та сестер. Проте діти, які можуть бути усиновленими, здебільшого або старшого віку, або з родинних груп, а деякі мають якісь захворювання.

Він також зазначив, що процедура усиновлення складніша, ніж оформлення опікунства, і займає більше часу переважно через обов’язковість проходження судових процесів.

«Але усиновлення дає більше прав і можливостей тим, хто хоче створити свою сім'ю, порівняно з усіма іншими формами влаштування дитини. Адже дитина приходить у сім’ю на правах рідної, а усиновителі стають повноправними батьками», – підкреслив Руслан Колбаса.

Джерело: msp.gov.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

 

 

 

 

Все для сімейСуспільство
Останні новини
Останні новини