5 практичних способів зміцнити сім’ю
Все для сімей
13.12.2020
Президент всесвітньої Церкви адвентистів сьомого дня розповів про важливість міцних сімейних стосунків.

Про це пише svitogliad.com з посиланням на logosinfo.org.

Коли Бог створив Адама і Єву, Він не просто створив двох людей, які співіснували пліч-о-пліч. Він створив прекрасне поєднання двох в одне особливе ціле — першу в світі родину! Ми дізнаємося про це творіння з Буття 2:23, коли Адам вигукує:

«Оце тепер вона кість від костей моїх, і тіло від тіла мого. Вона чоловіковою буде зватися, бо взята вона з чоловіка»; і продовжує у вірші 24: «Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом.».

Яка прекрасна, любляча картина! Як Бог бажав, щоб ця близькість, ця любов існували в кожній родині від самого початку. Але, як ми з болем усвідомлюємо, гріх підняв свою голову, несучи нещастя та печалі.

Але ще не все втрачено. Наш Творець — всемогутній Помічник, Він як і раніше може допомогти сім’ям відчути тепло, любов та близькість.

Що ми можемо зробити, щоб зміцнити сім’ю? Ось 5 рекомендацій для вас:

Кожен день приділяйте час сімейному богослужінню.

Щодня проводьте коротке сімейне служіння, яке буде надихати. Коли наші дівчатка були маленькими, ми багато читали дитячу християнську літературу. Потім ми разом молилися. Молитва була центральною частиною поклоніння, ми хотіли, щоб діти відчували себе комфортно під час неї. 

Я закликаю вас молитися разом зі своїми дітьми й чоловіком/дружиною. Нехай сім’я вранці вирушить в дорогу з молитвою і вечір завершить нею ж. 

Розмовляйте зі своїми дітьми та моліться за них.

Батьки, дуже важливо, щоб ви розмовляли зі своїми дітьми. Запитайте їх про школу, їх суспільного життя, їх духовний розвиток. Поговоріть з ними. Навіть коли вони стануть старше, ви все одно зможете зателефонувати їм, написати їм текстове повідомлення або лист. Не ображайте їх і не дратуйте, але майте з ними контакт. Залучайте їх в розмову і сійте в їх головах духовні думки, але не в образливій чи осудливій формі. Принесіть їм слова підбадьорення. Скажіть їм, що ви молитесь за них. Моліться з ними через телефон або особисто. Молитва допомагає вашим дітям зрозуміти, що ви покладаєтеся на Бога, а, моделюючи молитву, ви говорите, що їм теж потрібно покладатися на Бога.

Підтримуйте і цінуєте своїх дітей. 

Покажіть своїм дітям, що ви їх цінуєте і що вони унікальні особистості. Величезний фактор в підтримці та визнанні наших дітей — це сказати їм, що ви в них вірите. Сьогодні так багато людей не володіють необхідною самооцінкою, тому кажіть дітям, що ви в них вірите і пишаєтеся ними. Використовуйте будь-яку можливість, щоб знайти причину для підтвердження цього. 

Разом плануйте особливий час. 

Заздалегідь плануйте особливі сімейні заходи (пікніки, сімейний вечір вдома або запрошення чоловіка/дружину на вечерю). Якщо у вас немає наміру робити це, ви підете по життю без особливої взаємодії з сім’єю. Плануйте сімейний відпустку разом, дозволяючи кожному взяти в цьому участь. Разом сплануйте деякі духовні заходи, наприклад роздачу літератури або спів в будинках для людей похилого віку чи лікарнях. Спільне виконання чого-небудь для інших — це велика вакцина від спокус диявола. 

Будьте самі тією зміною, яку ви хочете бачити в них.

Сім’ї були засновані Самим Богом, і вони повинні бути захистом від навали цинізму, скептицизму й зневіри. Сім’ї повинні підбадьорювати, а не бентежити. Згадайте нещодавню сімейні збори. Вас дратували деякі члени сім’ї? Ви були незадоволені певними їх коментарями? Усвідомте, що в родині є велика любов, але, на жаль, може бути й велика ворожнеча. Навчіться прощати, обіймати та підбадьорювати свою сім’ю, навіть якщо вони вас бентежать. Зверніться до них в дусі Нагірної проповіді Христа (Матвія 5 глава). 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Все для сімей
Останні новини
Останні новини