Чернівецькі депутати звернулися до Верховної Ради щодо захисту сім'ї та заборони «пропаганди гомосексуалізму»
07.08.2020
Чернівецька міська рада підтримала звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, народних депутатів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту сім'ї, дитинства, материнства і батьківства в Україні.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Відповідне рішення підтримали 22 депутати, пише на своїй Facebook-сторінці просімейний активіст Микола Гунько. 

Звернення Чернівецької міської ради

Держава має зобов’язання перед інститутом сім’ї щодо її розвитку та захисту, керуючись Конституцією України та визнаними Україною міжнародними правовими документами.

Згідно зі статтею 51 Конституції України сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. Так, відповідно до ст. 16 Загальної декларації прав людини та ст. 23 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, сім’я є природним і основним осередком суспільства та має право на захист з боку суспільства і держави. Також, згідно статті 29 Конвенції ООН про права дитини, яка прийнята резолюцією 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року та ратифікована Постановою Верховної Ради України № 789ХІІ від 27 лютого 1991 року, яка набула чинності для України 27 вересня 1991 року, в підпункті “с” пункту 1 зазначено, що держави-учасниці погоджуються щодо того, що освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови і національних цінностей країни, в якій дитина проживає.

Відповідно до пункту 3 статті 151 Сімейного кодексу України, виховання дитини не може суперечити моральним засадам суспільства. Також, згідно з пунктом 1 статті 151 Сімейного кодексу України, батьки мають переважне право перед іншими особами на особисте виховання дитини.

Викликає глибоку стурбованість зростаюча тенденція публічної пропаганди аморальних відхилень від конституційної норми сім’ї, зазначеній в статті 51 Конституції України, що унеможливлює виховання дітей в конституційному руслі, чим порушуються права дітей та їхніх батьків, тому запровадження адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму є важливим кроком, якого давно очікує українське суспільство.

В Європі, як і в цілому світі загалом, немає єдиної позиції щодо інституту сім’ї, і позиція багатьох європейських країн щодо Стамбульської конвенції яскраво свідчить, що Європа не є одностайною в цих питаннях. Україна обрала європейський вектор розвитку, і по прикладу Литви та інших європейських захисників інституту сім’ї, послідовно реалізує своє право на збереження національних цінностей своєї країни.

Відповідно існує нагальна необхідність внесення змін до законодавства з метою забезпечення формування засад державної сімейної політики – запровадження Національної стратегії охорони сім'ї, дитинства, материнства та батьківства на основі традиційних сімейних цінностей України – розумінні сім’ї як законного союзу чоловіка та жінки, які народжують і виховують дітей.

З огляду на вищезазначене, висловлюємо абсолютну підтримку законодавчих ініціатив щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства, та просимо Верховну Раду України восени цього року ухвалити проект закону № 3916 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони сім'ї, дитинства, материнства і батьківства» та проект закону № 3917 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму».

Нагадаємо, що минулого місяця Верховна Рада зареєструвала два законопроекти на захист природної родини та проти пропаганди гомосексуалізму. Довгий час над цими проектами працювали просімейний активіст із Чернівців Микола Гунько та депутат ВР Олена Лис. Підключився до ініціативи й народний депутат Георгій Мазурашу, який доопрацював документи та зареєстрував їх у ВР.

Однак, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що законопроєкт №3917 про запровадження адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму в Україні треба відкласти. Він не виключив, що законопроект №3917 може і зовсім бути відкликано з парламенту. Дуже цікаво виглядає дана позиція, адже протилежні законопроекти щодо покарання за критику й осуд ЛГБТ стоять на розгляді і ніхто не декларував з керівництва партії подібні твердження, як про законопроект на захист природної родини. Зокрема, законопроект 2693-д "Про медіа", який вводить штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та осуд ЛГБТ; законопроект 0931, який може призвести до дискримінації мільйонів віруючих громадян, обмежити основоположні і конституційно закріплені права людини на свободу думки і слова; також не до кінця вирішена доля законопроекту 3316, що встановлює до 8 років тюрми за критику гей-парадів та ЛГБТ. Чомусь саме про ці законопроекти ніхто не говорить, що їх "потрібно відкласти і зайнятися тими питаннями, які хвилюють суспільство". 

Закликаємо активно молитися та писати листи, щоб влада дбала про українські сім’ї, а не йшла на догоду ліберальним силам. 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!