Людські фабрики будуть «виготовляти» до 30 тис. дітей на рік – розробка берлінського науковця
Загрози та виклики
14.12.2022
Берлінський вчений Хашем Аль-Гайлі заявив про створення концепції штучної матки

У разі реалізації концепції капсул EctoLife спеціальні лабораторії будуть «виготовляти» до 30 тис. дітей на рік.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише politteo.online з посиланням на Pragmatica.

Також технології, продиктовані ментальністю людської всесильності, дозволять проводити генетичну інженерію ембріона перед тим, як імплантувати його в штучну утробу. Можна вибрати все: від кольору очей і волосся до сили, зросту й інтелекту. Вочевидь, ембріони «неправильних» дітей будуть знищуватися.

При цьому науковець нарікає на те, що нині дослідження гальмуються нормами, які обмежують експерименти над людьми. Експериментувати з людськими ембріонами можна лише упродовж 14 днів, далі їх необхідно вбивати.

«Єдине, що залишилося, це створити прототип, поєднавши всі функції в одному пристрої. З точки зору часових рамок, це дійсно залежить від етичних принципів. Нині дослідження на людських ембріонах не допускаються довше 14 днів. Після 14 днів ембріони повинні бути знищені через етичні міркування. Якщо ці етичні обмеження буде послаблено, через 10-15 років EctoLife почне широко використовуватися всюди», – каже Хашем Аль-Гайлі.

Нагадаємо, що Католицька Церква і принаймні частина інших християн засуджують екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ). Щонайменше, теперішні технології штучного запліднення передбачають знищення «зайвих» зародків. Тобто, аби народилася одна дитина, знищують декількох її братів та сестер. Як слідує з цитованих слів науковця, дослідження, які він проводить, в принципі вимагають створювати штучним шляхом ембріони, проводити над ними експерименти, а потім убивати. Одначе і без цього ЕКЗ (не кажучи вже про вирощування ембріонів поза тілом матері) розглядається Церквою як таке, що суперечить людській гідності.

Джерело: politteo.online

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Більше рубрик та новин тут 

Загрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини