Фейсбук блокує інформацію з критикою сексменшин, але не вважає порушенням пости з погрозами вбивства працівникам християнської організації
Європа та світ
05.08.2020
20 липня чоловік з Флориди був засуджений до позбавлення волі в федеральній в'язниці за погрози вбивством працівникам видатної консервативної християнської організації. Текст з погрозами містить такі слова: «я реально кажу, що повбиваю всіх вас».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Американська асоціація сім’ї (ААС), що розташована в Тупело, штат Міссісіпі, заявила, що вона проінформувала Фейсбук про погрози від 21-річного Чейза Девіса з міста Помпано-біч, проте отримала відповідь «що погрози не є порушенням їх політики».

Окружний суддя США Шері Полстер Чаппелл засудила Девіса, який 27 листопада 2019 року визнав свою провину до 6 місяців ув'язнення, а також відпрацювання 400 годин громадських робіт, виплату 1440 доларів США за матеріальний збиток ААС та перебування під наглядом протягом 3 років.

Девід відправив декілька повідомлень Американській асоціації сім’ї з наступним змістом:

«Я несподівано приїду в Тупело з групою людей, і ми вб’ємо кожного, хто працює в вашій спільноті», - написав він, після чого додав:

«Ви найогидотніші люди в Америці. Я зібрав групу людей, щоб стерти вас у порошок. Так, я реально кажу, що повбиваю всіх вас. Ви, люди, не що інше, як огидне, змучене і старе виправдання людського життя».

Читайте також: В Івано-Франківську розпочався телепроект "Взаємно відверті", у якому беруть участь християни та розповідають про силу Бога

Просімейна організація ААС, яка виступає за традиційні сімейні цінності та була занесена до списку «груп ненависті» Південним центром по боротьбі з бідністю (*організація яка займається захистом та просуванням прав, гідності та свобод ЛГБТ-спільноти), також негайно повідомила про кримінальні погрози прокуратуру США. Це повідомлення стало причиною розслідування ФБР в якому федеральний суд присяжних у північному окрузі Міссісіпі влітку 2019 року виніс обвинувальний вирок.

Хоча в «стандартах соціальної мережи» Фейсбук зазначається, що технологічна компанія, що знаходиться у Силіконовій долині, захищає своїх користувачів від «ненависних промов, достовірних погроз або прямих нападів на людину чи групу», ААС заявила, що Фейсбук не став на їх захист в цьому випадку.

Американський прокурор Вільям Ламар схвалив вирок Девісу та заявив: «Важливо захищати свободу слова, але коли вона переходить межі та загрожує заподіянню шкоди іншим на основі раси, релігійних переконань, політичної приналежності чи інших захищених причини, ми будемо використовувати федеральні закони, щоб притягувати цих осіб до відповідальності за свої дії».

Джерело: foxnews.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світХристиянський світЗагрози та виклики