До 505 річниці Реформації вийшов фільм про служіння протестантів України під час війни
Культура і творчість
28.10.2022
Цього року 31 жовтня весь світ відзначає 505 років Реформації. Особливо це актуально для нашої держави сьогодні, адже зараз ми бачимо, як наша країна змінюється та стає сильнішою попри біду, яка прийшла в наш спільний дім.

За 30 років незалежності Україна була взірцем у свободі віросповідання. Християни проповідували Слово Боже з вулиць та віч-на-віч. Сьогодні наші церкви стикнулися з новими викликами, але ми об’єдналися, щоб разом наближати перемогу і у духовній і у фізичній війні!

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Мільйони людей стали біженцями, втратили близьких та рідні домівки. На лінії фронту багато церков та молитовних будинків зруйновано, богослужіння зупинилося, а на окупованих територіях російські загарбники відбирають церкви та релігійні споруди.

Та пропри все, Церква України діє!

Нині церкви стали волонтерськими та духовними центрами, де приймають людей та служать їм. Зокрема, християни по всій Україні налагодили ефективну щоденну допомогу сотням тисяч біженців, дітям, інвалідам, знедоленим, багатодітним, пораненим та людям, що втратили дах над головою.

В областях, де ведуться військові дії створені команди, які евакуйовують дітей, дорослих, вагітних жінок, людей з інвалідністю і т.д. з місць, де ведуться активні бойові дії.

За 8 місяців війни християнськими церквами та організаціями було доставлено тисячі тонн гуманітарної допомоги в центральну, південну та східну Україну, особливо в гарячі місця та у захоплені міста і території.

 

Команда Всеукраїнського Собору разом з медіагрупою «Надія» створили фільм «Реформація продовжується! Євангельська церква України під час великої війни».

Культура і творчістьХристиянський світ
Останні новини
Останні новини