Законодавці Флориди хочуть повторити Техаський закон про серцебиття
Європа та світ
06.09.2021
Президент сенату Флориди Уілтон Сімпсон заявив місцевому радіо, що законодавство про заборону життя на зразок Техаського діє, і важливо «зробити все можливе для запобігання аборту»

У світлі історичного закону Техасу про серцебиття, що забороняє аборти у випадках, коли може бути виявлено серцебиття дитини, Флорида, як повідомляється, прагне наслідувати цей приклад.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Сімпсон заявив, що законопроект подібний до техаського, «є тим, над чим ми вже працюємо». Сенатора підтримав губернатор Флориди Рон Де-Сантіс, який привітав акт Техасу і сказав журналістам, що вивчить закон, додавши, що він «завжди був тим, хто дійсно підтримує захист життя», пише rodyna.org.ua.

Виступаючи перед Naples Daily News, сенатор Флориди Сімпсон заявив: «Аборт вбиває дітей і назавжди змінює життя матері, батька та всієї родини».

Читайте також: У Техасі офіційно заборонили аборти після шостого тижня вагітності

Президент Сенату штату продовжив: «Я – усиновлювач, для мене важливо, щоб ми робили все можливе для сприяння усиновленню та запобігання аборту; тому, на мою думку, варто подивитися на закон Техасу і повторили цей досвід у Флориді».

Сімпсон був не один у своїх коментарях, а спікер палати представників Техасу Кріс Спроулз підтвердив: «У Флориді ми погоджуємось, що вбивати невинну дитину з виявленим серцебиттям неправильно».

33-річний представник штату Ентоні Сабатіні, давній прихильник законопроектів про серцебиття в штаті, підтримав своїх колег-республіканців: «Настав час почати рятувати життя невинних ненароджених дітей у Флориді».

Однак сенатор штату Лінда Стюарт оприлюднила заяву, в якій техаський закон назвала «драконівськими обмеженнями конституційних прав жінок».

«Це прямий напад на репродуктивні права з боку лідерів, які більше піклуються про політику, ніж про здоров’я та добробут жінок, – заявила вона. Це повинно зробити всіх нас готовими до боротьби… Якщо республіканці Флориди захочуть оголосити війну жінкам Флориди, ми будемо готові до боротьби».

Так само сенатор штату Анетт Таддео заявила, що таке законодавство «надасть ґвалтівникам право судитися з їхніми жертвами, щоб вони не змогли зробити аборт».

Читайте також: Байден обіцяє кинути всі сили уряду, щоб зняти обмеження на аборти у Техасі

Минулого літа губернатор штату Рон Де-Сантіс підписав законопроект, який забороняє проводити аборт серед неповнолітніх, якщо вони не отримають «нотаріально засвідчену письмову заяву, підписану неповнолітньою особою та її матір’ю, батьком, або законним опікуном», погоджуючись, що «аборт відповідає інтересам неповнолітніх».

Матері, які прагнуть зробити аборт у Флориді, також повинні пройти УЗД перед тим, як приступити до аборту, і їм буде запропонована можливість переглянути знімок своєї дитини.

Опитування, проведене Сьюзан Б. Ентоні у 2019 році, показало, що 76% виборців Флориди підтримали закон, що забороняє аборти на пізніх термінах, тоді як 73% підтримали законодавство, яке вимагає згоди батьків перед абортом неповнолітньої особи.

Джерело: rodyna.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини