Франклін Грем здобув перемогу у суді проти міста, яке заборонило християнську рекламу на автобусах
Європа та світ
07.04.2021
Суддя Клер Еванс в Великобританії винесла рішення на користь Франкліна Грема та його команди і постановила, що місто Блекпул, Англія, порушило право на релігійну свободу християн, коли заборонило їм розміщувати анонси майбутніх заходів на автобусах.

Конфлікт розпочався ще в 2018 році, коли місто Блекпул піддалося критиці у соціальних мережах і заборонило розміщувати рекламу «Ланкаширського фестивалю надії з Франкліном Гремом» на автобусах через Біблійні погляди Грема на одностатеві шлюби та гомосексуалізм.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суддя Еванс заявила, що таке рішення не може мати місце в демократичному суспільстві.

«У цій рекламі не було нічого образливого» - написала Еванс у своєму рішенні. «Тут навіть не було нічого, що б говорило про релігію, напис не містив нічого, крім фактичної інформації щодо фестивалю і навіть не було зазначено, що це християнський фестиваль. Одне тільки додавання прізвища Грема і той факт, що деякі люди знаходять його погляди образливими зробило цю рекламу забороненою».

«Вилучення реклами і прес-релізів викликали або могли викликати у громадськості враження, що релігійні вірування є неприйнятними для суспільства», - написала Еванс.

«Ми вдячні Богу за це рішення, оскільки це перемога для кожного християнина у Великобританії», - сказав Грем.

Джеймс Барретт, голова ради директорів євангельської асоціації Біллі Грема в Великобританії сказав, що це рішення є хорошою новиною для християн в країні.

«Ця рішення підтверджує, що всі християни Великобританії мають право ділитися своїми переконаннями без дискримінації чи втручання з боку державних чиновників та інших груп, які хочуть змусити їх замовкнути», - сказав Барретт. «Я вдячний судам, що вони ще раз повторили, що свобода говорити лише те, що нікого не образить, це взагалі не свобода слова».

За матеріалами: christianheadlines.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ