Рада відтермінувала подання інформації про бенефеціарів та звільнила від цього деякі організації
Законодавство
08.10.2021
Верховна Рада відтермінувала на 9 місяців термін обов'язкового внесення до Єдиного державного реєстру інформації про кінцевих бенефіціарів суб'єктів господарювання та громадських організацій

У майбутньому також планують звільнити від такого зобов'язання громадські організації, благодійні організації і кооперативи.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Закон про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи (№5807) голосували зразу за основу і в цілому, пише lb.ua.

"Закон передбачає, що у разі, якщо засновниками юрособи є виключно фізичні особи, які і є кінцевими бенефіціарами, інформація про її кінцевого бенефіціарного власника не зазначається", – повідомили в пресслужбі парламенту.

Також документ передбачає, що фізична особа, яка є кінцевим бенефіціаром, подає копію документа, що посвідчує особу лише у разі відсутності такого документа у матеріалах реєстраційної справи або за умови внесення змін до них. Законом збільшується строк повідомлення державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності з трьох місяців до одного року з дня набрання чинності НПА, яким затверджена форма та зміст структури власності.

Читайте також: Сенат США підвищив ліміт держборгу, щоб запобігти дефолту

За словами нардепа Ігоря Фріса, у майбутньому також планують звільнити від зобов'язання подавати бенефіціарів громадські організації, благодійні організації, садові кооперативи тощо. 

Від початку передбачалося, що дані про бенефіціарів в обов'язковому порядку вноситимуть до 10 жовтня 2021, а порушники мають сплатити штрафи від 17000 до 51000 грн. 

Щоб встигнути зареєструватися без штрафів, за словами депутатів, у ЦНАПах останніми днями були величезні черги. Обов'язок вносити дані про бенефіціарів передбачений законом про запобігання легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом. 

Щоб закон набув чинності вчасно, президент має підписати його щонайпізніше завтра. 

Джерело: lb.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

ЗаконодавствоСуспільство
Останні новини
Останні новини