В українських школах може з'явитися новий предмет
Освіта і наука
09.05.2024
Це питання обговорювалося на засіданні Міжвідомчої комісії з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні

В Україні розглядають можливість запровадження обов'язкових освітніх курсів з міжнародного гуманітарного права (МГП) у загальноосвітніх школах та для держслужбовців.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції. Подробиці озвучила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук, пише Слово і Діло.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

За її словами, зокрема, планується включити до навчальної програми курси, які охоплюватимуть поняття захисту прав людини у ситуаціях збройних конфліктів, та включитимуть теми міжнародного гуманітарного права до програм звичних шкільних дисциплін, таких як захист України, правознавство, історія.

Освітній матеріал планують поширювати у вигляді посібників, онлайн-курсів та за допомогою проведення спеціалізованих тренінгів.

"Ми, як уряд, маємо зробити все, щоб поширити цю програму", - зазначила Ірина Верещук.

У Мінреінтеграції додали, що важливим є також використання системи мотивації для вивчення цієї теми. Наразі вже проводяться конкурси із заохочувальними призами для учнів.

Також віцепрем’єрка пропонує зробити профільне навчання з МГП обов’язковим для держслужбовців та обговорила з членами Комісії засоби для подальшого запуску відповідної навчальної програми, передає Новини.LIVE.

Комісія планує продовжити впровадження МГП у систему освіти та залучити для цього Національне агентство державної служби, Червоний Хрест, інші гуманітарні та правозахисні організації, а також експертів із міжнародного гуманітарного права.

Джерело: Слово і Діло, Новини.LIVE

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Освіта і наукаЗаконодавствоСуспільство
Останні новини
Останні новини