Новим міністром економіки Суринаму стала християнка
27.07.2020
До цього часу вона була скарбником і літературним євангелістом у Церкві адвентистів сьомого дня

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Саскія Уолден стала першим адвентистом сьомого дня в Суринамі, яка була призначена членом кабінету нового глави держави і глави уряду, президента Чандрікаперсада Сантохі. Уолден була приведена до присяги в якості міністра економіки, підприємництва та технологічних інновацій під час спеціальної церемонії Національних зборів в Парамарібо 16 липня 2020 року.

Міністр Уолден, уродженка Сурінаму і член Центральної церкви адвентистів сьомого дня в Парамарібо, служила в церковних структурах у Карибському уніоні і Європі протягом декількох років. Про неї, серед інших нових членів кабінету і керівників уряду, молився президент Адвентистської церкви в Суринамі Едвард Блекман під час телевізійної присяги.

«Ми вітаємо вас з цим пам'ятним днем ​​і бажаємо вам великого знання, мудрості, перш за все мужності і проникливості, щоб виконувати свою роботу з честю, — сказав Блекман по-голландськи. — У нашому суспільстві віруючих дуже відома цитата, яку ви напевно чули: «Нам нема чого боятися майбутнього, якщо тільки ми не забудемо, як Господь вів нас, і Його вчення в нашій минулій історії».*

Відданість Богу і Церкві

Блекман прочитав тексти Ісаї 41:10 і Числа 6:24-26, коли промовляв молитву благословення Уолден як міністра в Суринамі. «Я знаю, що її обов'язки будуть непростими, але ми будемо молитися про неї і її колег по уряду», — сказав він. Блекман сказав, що Уолден виросла в церкві і була дуже активною протягом багатьох років.

За словами Блекмана, кілька членів церкви раніше обіймали керівні пости в парламенті, але жоден з них не досяг рівня члена кабінету президента. «Вона — лідер, йде до своїх цілей і досягає їх», — сказав він.

Колишній президент Уніонної конференції Адвентистської церкви Нідерландів Рейндер Бруінсма пам'ятає Уолден як віддану своєму Богові і своїй церкві. Уолден служила скарбником цієї структури з 2003 по 2005 рік під час служіння Бруінсма.

«Я знав її досить добре, і у мене залишилися дуже хороші спогади про той час», — сказав Бруінсма. Церковні керівники сподівалися, що вона залишиться служити довше, але її віза і дозвіл на роботу скоротили її час перебування на посаді.

Читайте також: Майк Пенс заявив, що американці стоять на «перехресті свободи»

«Я не дуже здивований тим, що за роки, що минули з тих пір, вона побудувала успішну кар'єру в Суринамі, і що тепер її вибрали на високий державний пост, — сказала Бруінсма. — Ми дуже пишаємося тим, що знаємо її!»

Міністр Уолден є експертом з бухгалтерського обліку з більш ніж 15-річним досвідом міжнародної роботи і більше 15 років очолює свою консалтингову фірму в Суринамі.

Її досвід церковного служіння також включає в себе два роки в якості старшого викладача, відповідального за навчальну бізнес-програму в Адвентистській академії Сент-Люсії в Кастрі, Сент-Люсія, а також багато років в якості студента-літературного євангеліста по всій території Тринідаду і Тобаго .

Благословенна і збентежена

Про своє недавнє призначення міністр Уолден сказала, що вона відчуває себе благословенною і збентеженою через поставлені завдання.

«Бог дав мені можливість служити іншим тому, що одна з Божих місій для нас полягає в тому, що ми повинні дбати про інших, і я вірю, що Він вів мене в минулому і зможе провести мене через це». Завдання полягають у тому, щоб обговорювати з керівниками уряду шляхи вирішення проблем і знайти спільну мову для просування країни вперед, сказала вона.

«Я маю намір надати суринамцям можливість працювати або почати власний бізнес», — сказала Уолден. Виробляючи правильні договори, комісії і поради, підприємці в країні могли б отримати більше можливостей, а також встановити міцні відносини з Європою, США та Азією. «Ми повинні забезпечити рівні умови для підприємців у Суринамі, щоб була чесна конкуренція. Нові підприємці можуть отримати деяку державну допомогу з видимою прозорістю в діяльності уряду».

Що стосується технологій та інновацій, то, за її словами, вона хоче встановити більш тісні відносини з розвиненими країнами з метою вдосконалення технологій і розширення можливостей для забезпечення високого потенціалу успіху в Суринамі.

Уроки економіки з Біблії

«Багато хто знає, що я християнка, і вірю в Бога», — каже Уолден, чия церковна сім'я молиться за неї протягом п'яти років. Вона виносить економічні та фінансові уроки з Біблії.

«Все в посланні Ісуса відноситься до економіки та фінансів, — сказав Уолден. — У притчі про таланти Він вчить, що нам потрібно використовувати те, що у нас є, спонукаючи людей домагатися найкращого, чого вони можуть досягти, завдяки дарам, які Бог дає їм».

«Ви повинні триматися Лози, щоб принести плід, — сказала вона. — Ви повинні дбати про ближнього, як Він учив в притчі про самарянина. Коли ми дбаємо один про одного, суспільство стає кращим. Це великий духовний урок».

Її вістка була зрозумілою протягом багатьох років, коли вона працювала в суспільстві. «Все, чого Бог хоче, щоб ви досягли, ви можете досягти, якщо ви досягнете найвищого, чого Бог хоче для вас, — сказала Уолден. — Мова йде про те, щоб допомогти комусь ще отримати краще від себе».

Вона думає про біблійні історії таких духовних велетнів, як Даниїл, Естер, Йосип та інших, які в той час були оточені багатьма людьми, що не вірили в Бога. «Ми можемо бути благословенням для суспільства, навіть якщо це лише кілька людей. Ми повинні любити один одного».

За її словами, корупція, аморальність і громадська несправедливість спонукали її висловитися і брати участь в громадських проектах, які могли б поліпшити життя громадян і підприємців в умовах економічного спаду, що кидає виклик нації на протязі більше десяти років. Як висловилася Уолден, їй запропонували платформу для більш відкритого поширення її вістки і роботу для змін у Суринамі.

Навчитися говорити раніше

Міністр Уолден згадує часи, коли вона вчилася в початковій адвентистській школі Суринаму в Парамарібо, про свою участь у кампаніях по збору коштів для допомоги іншим, поширення літератури та участь у громадських проектах.

«Саме в той час, в шість років, я навчилася говорити так, щоб допомагати іншим», — сказала вона.

Саскія Уолден отримала ступінь магістра ділового адміністрування в області бухгалтерського обліку та управління бізнесом в 2011 році і ступінь бакалавра ділового адміністрування в адвентистському Університеті Ендрюса в 1999 році, в Університеті Південного Карибського басейну в Порт-оф-Спейн, Тринідад.

* Еллен Г. Уайт. Поради для Церкви, 359.

Лібна Стівенс, Стівен Тулп

За матеріалами Adventist Review та logosinfo.org

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини