3 причини, чому молитовні прогулянки можуть оновити ваше життя
Християнський світ
18.10.2024
Причина №3 може вас здивувати

Якщо ви шукаєте нову звичку, яка допоможе вам духовно зростати, видання Crosswalk наполегливо рекомендую включитити в свій тиждень регулярні молитовні прогулянки або молитовні поїздки, якщо ви не ходите пішки. І ось чому.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

1. Молитовні прогулянки допоможуть вам пізнати Бога через природу та благополуччя

У Посланні до Римлян 1:20 сказано: «Тож Його невидиме – Його вічна сила і Божественність – від створення світу через творіння стає зрозумілим. Так що немає їм виправдання».

Природа є одним із найпрекрасніших творінь Бога, і вона показує нам, ким Він є. Ми можемо відчути Його славу та велич через квіти, листя та тварин. Ми можемо відчути Його надійність через гравітацію та схід сонця. Ми пам'ятаємо, що кожен ковток свіжого повітря, яке ми робимо, дається самим Богом (Йова 33:4).

Наше здоров’я – це ще один спосіб пізнання Бога. Доведено, що прогулянки на свіжому повітрі покращують наш сон, зменшують симптоми депресії, зміцнюють нашу імунну систему, відновлюють ясність розуму та загалом значно покращують наше самопочуття.

І це звичайні прогулянки, навіть не молитовні! Уявіть собі глибину благополуччя, яке ми можемо відчути, будучи добрими управителями свого тіла і з’єднуючись із Богом.

І чим краще ми почуваємося і чим щасливішими ми стаємо, тим більше віримо в Божу добру волю щодо нас. Ми на власному досвіді переконаємося, що Його задум для нас є добрим, і ми краще пізнаємо його як люблячого Батька, яким Він є.

2. Молитовні прогулянки допомагають вам бути більш відвертими перед Богом

Ви коли-небудь помічали, що розмова тече легше, коли ви йдете з кимось пліч-о-пліч?

Це може бути пов'язано з тим, що таке положення тіла чинить менший психологічний тиск, ніж прямий зоровий контакт, або той факт, що ви йдете у вільному темпі також сприяє більш вільному перебігу розмови. Психологи навіть виявили, що ходьба в ногу з кимось протягом декількох хвилин викликає зв'язок, навіть якщо ви не розмовляєте.

Незалежно від причини, молитовні прогулянки пропонують унікальну можливість бути більш відвертим перед Богом про те, що у вас на серці. Легше сприймати молитву як розмову, що розвивається, а не як контрольний список або відчуття, що ви повинні сказати все «правильно».

Деяким людям легше розмовляти з Богом під час прогулянки, адже сидячи вдома неймовірно легко відволіктися і відчути тиск щоб встигнути все, про що «потрібно» помолитися. Але коли ми розмовляємо з Богом під час прогулянки, ми можемо вільно розповідати Йому про дрібниці, наприклад метелик, якого ви щойно побачили, або про важливі речі, як-от причину, чому ми почуваємося невпевнено на роботі. Розмова тече, як і з другом.

Якщо уявити собі Бога, що йде пліч-о-пліч з вами, ви посилите відчуття близькості з Ним. Будете ви говорити чи ні, поділитеся найстрашнішою частиною свого дня або найнезначнішою – усе це змусить вас відчути себе оновленими.

3. Молитовні прогулянки можуть допомогти вам упоратися з глибокими емоціями

Існують деякі дані, які вказують на те, що обговорення своїх емоцій під час прогулянок може допомогти вам впоратися з глибокими, тяжкими переживаннями, які ви відчуваєте. Бог вклав це «налаштування» у наш організм.

Історія свідчить, що засновниця EMDR, що є відносно новим терапевтичним методом для полегшення стресу від травматичних спогадів, відкрила для себе цю терапію у 1989 році під час прогулянки парком. Поки вона йшла, то зрозуміла, що рухи очей зменшують негативні емоції, пов’язані з її власними тривожними спогадами.

Схоже, є щось, що допомагає нашому мозку обробляти інформацію, коли ми переміщуємо погляд з дерева на дерево, з квітки на квітку, з тротуару на дорогу під час ходьби.

Подумайте, скільки тисяч років люди проводили значну частину свого дня, гуляючи. Коли ми уявляємо Ісуса та його учнів, які йдуть ґрунтовими дорогами, спробуйте подумати про розмови, які вони вели. Звичайно, було багато жартів та розмов про те, що вони будуть їсти на вечерю. Але точно вони говорили і про складні речі у своєму житті. І, можливо, Бог створив наше тіло таким чином, щоб воно могло долати ці складні речі під час ходьби.

Спробуйте це самі. Здійсніть довгу молитовну прогулянку кудись, де ви відчуваєте натхнення, і поговоріть з Богом про те, що у вас на серці. Подивіться, чи принесе прогулянка та розмова більше полегшення, ніж якби ви говорили про це, сидячи вдома.

Молитовні прогулянки можуть зробити дивовижні речі для вашого розуму, душі та тіла. Вони не обов’язково повинні бути ще одним фактором стресу у вашому «списку хороших християнських справ», однак вони можуть запросити Бога у ваш день і дати вам можливість спілкуватися з Ним, як ніколи раніше.

Джерело: Crosswalk

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світВсе для церков
Останні новини
Останні новини