Instagram вводить нові функції, щоб запобігти шахрайським діям, спрямованим на підлітків
Європа та світ
22.10.2024
Instagram запроваджує нові функції для захисту підлітків від сексторшн-схем у рамках зусиль Meta з підвищення безпеки користувачів

Ці зміни націлені на блокування потенційно шахрайських акаунтів та контроль за поширенням інтимних зображень.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на engadget.com.

З оновленнями Instagram зробить складнішим для «потенційно шахрайських» акаунтів взаємодію з підлітками. Підозрілі акаунти будуть перенаправлятися до папки спаму або повністю блокуватись. Якщо такі акаунти все ж таки надсилають повідомлення, Instagram повідомлятиме підлітків, якщо повідомлення надходить з іншої країни.

Крім того, якщо Instagram виявить, що підозрілий акаунт вже підписаний на підлітка, він обмежить доступ до списку підписників та акаунтів, які відмітили підлітка на фотографіях. Хоча Meta не розкриває повну методологію визначення таких акаунтів, ключовими сигналами для ідентифікації є вік акаунту та наявність спільних підписників.

Для запобігання поширенню інтимних зображень Instagram блокуватиме знімки екрану та запис екрану зображень, надісланих через функцію зникаючих повідомлень. Крім того, ці зображення більше не можна буде відкривати у вебверсії Instagram. Також платформа розширює функцію захисту від оголеності, яка автоматично розмиває зображення з ознаками оголеності у повідомленнях та надає попередження та ресурси у разі виявлення такого контенту.

Ці заходи спрямовані на протидію сексторшн-схемам, у яких шахраї змушують підлітків надсилати інтимні зображення, а потім використовують їх для шантажу. Звіт організацій Thorn та Національного центру зниклих і експлуатованих дітей (NCMEC) раніше цього року показав, що Instagram та Snapchat є найпоширенішими платформами для початкового контакту шахраїв із жертвами. 

Крім того, Meta повідомила про видалення понад 800 груп у Facebook та 820 акаунтів, пов’язаних із групою Yahoo Boys, яка займалася вербуванням і навчанням нових шахраїв для сексторшн-схем. 

Оновлення з’являються на тлі посилення тиску на Meta з вимогою покращити безпеку молодих користувачів. Компанія стикається з судовим позовом від понад 30 штатів США, які звинувачують Meta у недостатньому захисті підлітків. Незважаючи на спробу Meta домогтися скасування позову, федеральний суд відхилив цей запит. Окремо штат Нью-Мексико подав позов, звинувачуючи Meta в тому, що компанія не вжила достатніх заходів для запобігання сексуальному переслідуванню підлітків, особливо на Instagram.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світЗагрози та викликиСуспільство Молоде життя
Останні новини
Останні новини