Молитовний сніданок у Черкасах: християни дякували Богу за 30 років незалежності і свободи
Національні молитовні сніданки
29.05.2021
28 травня у Черкасах відбувся молитовний сніданок “30 років служіння Богові та Україні ”, присвячений тридцятиліттю незалежності України.

У заході взяли участь представники культури, виконавчої влади, депутати обласної та міської ради, представники громадських організацій, освіти, військові, волонтери, підприємці та священнослужителі. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

“Найважливіша цінність молитовних сніданків в тому, що вони підкреслюють важливість духовної складової в суспільному житті. Також це консолідація людей із різних сфер для спільного блага. Ми знаходимо на молитовних сніданках однодумців, тих людей, які стають нашими партнерами в служінні. Також разом ми формуємо фокус  на те, що потрібно зробити для нашого суспільства, щоб стало краще в нашій державі”, - зазначив координатор обласного осередку Всеукраїнського Собору в Черкаській області  Валерій Бєляєв. 

В рамках події звучали християнські пісні, священнослужителі читали Біблію та разом з усіма присутніми молилися за Україну та область. 

Голова Черкаської ОДА Олександ Скічко запропонував провести ще один молитовний сніданок, але вже з великою кількістю людей: "Мені здається це буде велика сила, і це буде гарний приклад єдності. У нас немає майданчику на 5 тисяч людей, проте у нас є стадіони. І я з свого боку допоможу знайти спонсорів, техніку на це все. Тому що мені здається, що це було б добре”.

Читайте також: У Івано-Франківську відбувся другий Молитовний сніданок

Депутатка Черкаської міської ради Любов Майборода вважає одним із досягнень незалежної України те, що християни можуть так вільно збиратися. 

“Для мене незалежність України почалася з того, що моя сім’я отримала документи про реабілітацію мого діда, який був пастор баптистської церкви, репресований у 1941 році. І доки ми не почитали цих документів, моя мама соромилася свого батька, тому що він був, якби, «ворог народу». А зараз ми пишаємося тим, що мій дідусь був праведником”, розповіла депутатка.

Керуючий черкаською єпархією, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан підкреслив: “Коли ми збираємся разом в ім’я Господнє, то звичайно Господь на молитових сніданках з нами разом. Ми не хочемо себе обмежувати у спілкуванні з нашим Творцем. А коли ми ще  збираємося різними конфесіями, ми стаємо дружнішими. А через нас це об’єднує всю нашу громаду".

Голова міжфракційного об’єднання "За духовність, моральність та християнський шлях розвитку", депутат-християн Василь Мойсієнко наголосив, що "християнські цінності потрібно застосовувати у будь-якій роботі".

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Національні молитовні сніданки
Останні новини
Останні новини