В Україні створили мультик до 440-річчя Острозької Біблії (ВІДЕО)
Суспільство
30.03.2021
Громадська організація «Криголам» у партнерстві з благодійним фондом Zagoriy Foundation створили анімаційний мультик до 440-річчя Острозької Біблії

В анімаційному фільмі розповідається історія друку першого повного видання Біблії староукраїнською мовою. Вона з’явилася на світ в Острозі 1581-го року.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє svitogliad.com.

«Це унікальне видання, яке справило помітний вплив не лише на розвиток української культури, а й культури інших народів, які користувалися церковнослов’янською мовою», — підкреслює команда проєкту

Ініціатором і меценатом створення Острозької Біблії був герой мультфільму — український князь Костянтин Острозький, який для реалізації свого задуму запросив до Острога книгодрукаря Івана Федорова.

Читайте також: Таврійський християнський інститут запускає онлайн-курси

«Це перша серія медіа-проєкту “Історія небайдужих”, мета якого розповісти про меценатів, які змінили історію України та показати благодійність як давню українську традицію. Усього проєкт містить 5 анімаційних роликів у жанрі едьютеймент (розважальне навчання). Наступні анімаційні ролики привідкриють глядачам сферу благодійності у житті Івана Мазепи, Миколи Терещенка, Олексія Алчевського, Варвари та Богдана Ханенків», — йдеться у повідомленні.

Як зазначає команда проєкту, особливість серіалу полягає також у тому, що анімація кожного ролика створена у стилі українського художника, який був сучасником мецената. Для першої серії — це Федуско з Самбора, український маляр 2-ї половини XVI століття, відомий майстер з міста Самбора на Галичині.

Подивитися усі серії проєкту можна буде на сайті ШоТам, а також у твіттері, інстаграмі, телеграмі, фейсбуці і ютубі.

Джерело: svitogliad.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство
Останні новини
Останні новини