«Ми хочемо стояти поряд з вами і підтримувати вас», - очільники закордонних церков та місій
Християнський світ
01.07.2024
Увечері 28 червня, напередодні Національного молитовного сніданку, будинок Українського біблійного товариства в Києві наповнився поважними гостями. Рада Євангельських Протестантських Церков України приймала закордонних гостей: очільників національних церковних об’єднань, місійних та правозахисних організацій, Європейського Євангельського Альянсу
Усі вони, вболіваючи за долю України, не тільки підтримують матеріально, а й особисто приїхали, щоб засвідчити підтримку українському народу та побачити служіння Церкви Христової в Україні власними очима.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!
Про це йдеться на сторінці РЄПЦУ.
 
Відкриваючи захід, головуючий РЄПЦУ Анатолій Козачок подякував гостям за підтримку України. Після молитви благословіння Анатолій Миколайович поздоровив з днем народження одного із членів Ради, голову Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерія Антонюка. Подарунок – у дусі часу, картина на кришці ящику від снарядів.
 
Далі був час «відкритого мікрофону». Священнослужителі ділилися тим, що сьогодні переживають та яку роботу здійснюють церкви в Україні. Старший єпископ Української Євангельської Церкви Олександр Зайцев розповів як йому особисто довелося стикнутися зі свавіллям росіян в окупованому Донецьку.
 
«Війна, яка ведеться зараз в Україні, великою мірою – духовна війна. І як не можна примирити Бога з дияволом, так не можна примирити Україну з Росією на даному етапі», - заявив голова ради Собору незалежних євангельських церков України Анатолій Калюжний.
 
Виступи й свідчення очільників українських церков були сповнені вдячності за підтримку в складний для країни період і водночас розуміння: коштами й зброю нам можуть допомогти з-за кордону, та Благу Звістку й надію нашому народові може дати тільки Церква.
 
Ян Весселс, голова Європейського Євангельського Альянсу, висловив думку багатьох гостей: «Дуже зворушливо було почути усі ці історії про життя церкви. Ми сім’я – саме це ми зараз переживаємо в Європі доволі сильно. І коли один член Тіла страждає, то вся сім’я, все Тіло, страждає. Я знаю, що церква дуже багато працює в Україні для ВПО, з гуманітарними вантажами. Тому хочу запевнити вас: це не буде припинятися, ми й надалі допомагатимемо. Ми хочемо стояти поряд з вами й підтримувати вас», - підкреслив голова Альянсу.
 
Голова фонду «Фемілі Фьорст Глобал» Грегорі Слейтон із США долучився до розмови про захист українських дітей, які опинилися на окупованих територіях та були викрадені.
 
Голова Ради український християнських церков штату Вашингтон (США) Віктор Прохор надихнув служителів: «Хочу сказати, що насправді ви герої, браття. Ви служите в умовах, які надзвичайно складні, живете в з людьми, які проходять біль і страждання. Ми молимося й допомагаємо всім, чим можемо».
 
Про релігійну свободу в Україні, яку можна назвати безпрецедентною для євангельських та протестантських церков, говорив голова Правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць. Він підкреслив разючу відмінність зі становищем церков, що опинилися на окупованих росією територіях.
 
Завершив зустріч, котра відбувалася в братній атмосфері вечері, Генеральний секретар УБТ єпископ Олександр Бабійчук. Він подякував усім присутнім та запросив до молитви. Іноземним гостям вручили символічний подарунок – Новий Завіт у камуфляжі.
Джерело: РЄПЦУ
Християнський світЄвропа та світМир та єдність в Україні
Останні новини
Останні новини