Хто може отримати послугу «муніципальна няня» - роз’яснення Мінсоцполітики
Все для сімей
03.07.2024
Кабінет міністрів розширив перелік родин, які зможуть скористатися послугою догляду за дитиною «муніципальна няня»
«Раніше такою послугою могли скористатися лише батьки, опікуни дитини, яка потребує додаткового догляду, або батьки, опікуни, які є особами з інвалідністю I чи II групи та мають дитину до 3 років. Але в червні Кабінет Міністрів України прийняв зміни і відтепер вік дітей збільшено до 6 років», - йдеться у повідомленні.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Відповідне роз’яснення оприлюднено на сторінці Міністерства соціальної політики у Фейсбуці, передає ukrinform.ua.

Крім того, послугу можуть отримати внутрішньо переміщені особи та родини, які проживають на територіях, де в умовах воєнного стану дошкільні заклади не працюють.

Скористатися послугою «муніципальна няня» зможуть і батьки та опікуни, які доглядають за дитиною до 3 років, якщо один із них є ВПО. А також родини з дитиною до 6 років, яка разом із батьками, опікунами проживає на територіях, де неможливо забезпечити функціонування садочків; якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю I чи II групи.

«Муніципальна няня» надаватиметься і родинам, в яких є дитина до 6 років, що потребує додаткового догляду. Зокрема, це дитина з інвалідністю або хвора на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, або дитина, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації чи паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність.

Орієнтовний середньомісячний розмір відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до 3 років становить 7100 грн.

Як повідомлялося, 7 червня уряд ухвалив постанову №664 «Деякі питання відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною «муніципальна няня». Вона чинна на час воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування.

Джерело: ukrinform.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Все для сімейСуспільство
Останні новини
Останні новини