В Індонезії колишній наркоторговець став благовісником і наразі страждає за віру
Надихаючі історії
14.01.2024
21-річний хлопчина присвятив себе служінню, і за проповідь Євангелія мусульманам він неодноразово страждав, проте його серце продовжує «палати» для Христа

У віці 21 року хлопчина вступив до біблійної школи в Індонезії, не плануючи вивчати Біблію. Незважаючи на те, що молодик виріс у християнській сім'ї, у школі він намагався втекти від поліції, яка переслідувала його за збут наркотиків. «Я навчався у біблійній школі не для того, щоб «народитися» згори, – розповів він. – Я думав, як продати наркотики студентам, аби заробити грошей». Про це пише Голос мучеників.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

За словами представника «Голосу мучеників – Корея» д-ра Хена Сука Фолі, спроба Мефрі (прізвище змінено з міркувань безпеки) уникнути в'язниці не була успішною, але в результаті привела його до Христа.

«Через кілька місяців навчання, і після трьох років торгівлі кокаїном та екстазі – його заарештували та засудили до ув'язнення, – повідомляє представник Фолі. – Якось пастор, який щотижня відвідував в'язницю, подарував йому Біблію. Коли Мефрі почав читати Святе Письмо, він згадав лекції, на які він звернув увагу під час навчання у біблійній школі. Уроки Божої любові торкнулися його серця у скрутну хвилину, і воно пом'якшилося по відношенню до Господа».

«Я прочитав 10-й розділ Послання до Римлян і визнав, що Ісус – мій Господь», – розповів Мефрі. За словами представника Фолі, через двадцять днів у батька хлопця, який раніше щосили намагався звести кінці з кінцями, з'явилися гроші, щоб внести заставу за сина. Після звільнення з в'язниці колишній студент вирішив повернутись до біблійної школи і цього разу справді вивчати Слово Боже!

«Я хотів проповідувати Євангеліє з Божого керівництва, – пояснив Мефрі. – Коли я знову став студентом біблійної школи, моє серце не знало спокою, я прагнув привести якнайбільше людей до пізнання Ісуса. Серце моє палало жагою розповісти про Нього оточуючим».

За словами представника Фолі, після двох років навчання у школі, хлопець присвятив себе служінню на острові в Філіппінах, де протягом цього часу допомагав домашній церкві. Потім він переїхав на Мінданао, регіон на півдні Філіппін, відомий як оплот радикального ісламу та важке місце для проповіді Євангелія. У деяких частинах регіону, уряд поступився контролем ісламістам, і напади на християн там не є рідкістю. «Небагато хто хоче поїхати туди, – пояснив Мефрі, – і це стало для мене викликом».

Представник Фолі повідомляє, що євангеліст приєднався до домашньої церкви, що складається з трьох сімей, які підтримували та дбали один про одного, спільно працюючи над тим, щоб проповідувати Євангеліє своїм сусідам. «Вони – небагаті люди, – розповів Мефрі. – Вони фермери та рибалки. Протягом двох років, поки я там був, Бог перебував зі мною і забезпечував усім необхідним. Я переконався, що Він поряд».

Через два роки життя Мінданао хлопець переїхав на індонезійський острів Борнео, щоб навчатися в іншій біблійній школі. «Він ще більше заглибився у Святе Письмо і зосередив свої зусилля на євангелізації, – повідомляє Фолі. – Мефрі зрозумів: щоб проповідувати Євангеліє в ісламських регіонах, йому потрібно краще знати Біблію».

Щоп'ятниці та суботи студенти школи благовістили представникам місцевої ісламської громади. «Я поділився Євангелієм з багатьма мусульманами і хрестив їх», – розповів колишній наркотовець. Згадуючи, як Бог перетворив його злочинне життя на свідчення Свого Царства, Мефрі розповів, що часто плакав від подяки, коли хрестив новонаверненого.

За словами представника, під час свого перебування на заході Борнео Мефрі подружився з учнями ісламської школи і навіть заснував групу щодо запобігання наркотичній залежності, щоб допомогти їм уникнути пастки, яка руйнує життя, в яке сам колись потрапив. «Говорячи студентам про шкоду вживання наркотиків, він також розповідав їм про необхідність спасіння через Христа», - повідомляє він.

Згодом Мефрі знову повернувся на Мінданао. «Молода людина розповіла, що, коли він навчалася у біблійній школі, його серце «палало жагою» проповідувати Євангеліє оточуючим, – повідомляє представник. – Він повернувся на Мінданао, бо знав, що це важке для благовістя місце і мало хто хоче туди їхати».

За кілька місяців до Мефрі звернувся студент по допомогу. «Він сказав, що має друга, який хоче більше дізнатися про «милосердя», – розповідає Фолі. – Мефрі погодився піти з молодим чоловіком на цвинтар, де мала відбутися зустріч. Однак, коли вони приїхали туди, раптово з'явилися троє молодих людей, які почали бити євангеліста». Постраждалий розповів, що спочатку він думав дати відсіч, але вирішив, що це зашкодить його християнському свідченню, тож поспішно залишив місце подій.

З рота у Мефрі текла кров. Він забіг у будівлю прилеглої церкви, де кілька людей допомогли йому прийти до тями і супроводжували назад до біблійної школи. Протягом наступних шести місяців Мефрі проводив якнайбільше часу у школі, зосередившись на завершенні навчання.

«Незабаром після закінчення навчання Мефрі влаштувався на роботу продавцем фільтрів для води та одружився з дівчиною, з якою познайомився у школі, – повідомляє Фолі. – У 2018 році у них народився первісток, і подружжя активно проповідувало Євангеліє у мусульманських селах. Мефрі свідчив про Христа від п'яти до десяти мусульманам на день».

У 2016 році він потоваришував з учителем початкової школи для дітей-мусульман. «Після того, як ця людина протягом трьох місяців зустрічалася з Мефрі по два-три рази на тиждень для обговорення Ісуса і Корану, він прийняв Христа, – повідомляє представник. – Новонавернений охоче навчав школярів тому, що дізнався сам, поки не отримав догану від керівництва. Потім він зосередився на вивченні Святого Письма та свідченні про Христа членам своєї сім'ї».

Одного разу, коли Мефрі приїхав до будинку вчителя, там на нього чекав син цієї людини. Ще до того, як він встиг зійти з мотоцикла, син вигукнув: Це ти дав Біблію моєму батькові?! І коли Мефрі відповів ствердно, ззаду на нього напали троє чоловіків із ціпками». Благовіснику пошкодили око, проте йому все ж таки вдалося залишити місце події на мотоциклі.

Коли дворічна дочка Мефрі побачила пораненого батька, вона закликала його залишатися сильним. «Донька сказала: «Твоє серце має продовжувати палати». Цій фразі вона навчилася у батька, – розповідає Фолі. - Дружина Мефрі дуже злякалася і почала плакати. Але після того, як чоловік помолився разом з нею, вона також звернулася до Бога з молитвою за тих, хто напав на чоловіка».

Мефрі розповів, що оскільки погрози на його адресу посилювалися, він перевіз сім'ю в інше місце в Індонезії. «З моменту прибуття він привів до Христа десятьох людей і хрестив шістьох», – розповідає Фолі.

Мефрі розповів, що він сприймає гоніння як неминучу частину християнського життя. «Ісус – це приклад, зразок, – сказав він. – Тому ми повинні йти за Ним. Майбутнє невідоме нам, але ми маємо дивитися йому у вічі. Ми готові пережити нові переслідування».

«Серце Мефрі продовжує «палати» для Господа, як і просила його дочка, – розповідає Фолі. – Він знає, що Господь, який вивів із в'язниці і врятував, буде продовжувати оберігати його, доки він буде прагнути донести євангельську звістку до таких самих молодих людей, як і він сам, чого б це йому не вартувало».

Джерело: Голос мучеників

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Надихаючі історіїЄвропа та світХристиянський світ
Останні новини
Останні новини