Польща має бути християнською країною, щоб вижити - сказав Міністр освіти Пшемислав Чарнек
Європа та світ
12.09.2022
Пшемислав Чарнек закликав країну зберігати свої консервативні та християнські цінності, незважаючи на «культурний декаданс», очевидний в інших європейських країнах.

Консервативний міністр освіти Польщі Пшемислав Чарнек заявив, що «усі нещастя у світі можна пояснити недотриманням Господніх заповідей».

Виступаючи на релігійному паломництві для чоловіків, він також сказав, що «людину неможливо зрозуміти без Христа і що бути віруючим означає бути відданим Богу та країні».

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Чарнек додав, що поляки повинні бути готові до боротьби з атеїзмом. «Якщо ми не хочемо бути західними в сенсі культурного занепаду та ворожості до релігії, ми повинні бути готові діяти як контрреволюціонери», — сказав він варшавській аудиторії.

За словами міністра освіти, християнські цінності є ключем до розуміння того, що таке бути поляком, а ті, хто виступає проти християнства, не можуть оцінити спадщину власної країни.

«Польща або буде християнською, або перестане існувати», — додав він.

Пшемислав Чарнек вважає, що поляків важливо навчати «своєї справжньої історії», щоб вони розуміли, що насправді означає бути поляком. Він стверджував, що бути поляком означає відмовитися від егоїзму, прийняти альтруїзм і піклуватися про свою родину та громаду.

Він також сказав, що Польща є нацією переможців. «Перебувати між Росією та Німеччиною не місце для слабкої нації. Тому ми нація переможців. Без цього ми б не вижили", - сказав він.

Джерело: REMIX News

Європа та світ