Польша  розпочинає процедуру виходу зі Стамбульської конвенції, яка несе загрозу для сім'ї
26.07.2020
Консерватори вважають шкідливими "ідеологічні" положення цього документу

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Польща на наступному тижні почне процедуру виходу зі Стамбульської конвенції. Це пов'язано з тим, що в ній є положення "ідеологічного характеру", які нинішня польська влада не приймає і вважає шкідливими, пише lb.ua.

"У понеділок ми подамо заяву до Міністерства у справах сім’ї, праці та соціальної політики про початок офіційної роботи щодо припинення так званої Стамбульської конвенції", цитує "Польське радіо" міністра юстиції Збігнева Зьобро.

Він сказав, що польське законодавство є зразковим щодо захисту жінок від насильства, і його стандарти в дечому навіть вищі, ніж положення Стамбульської конвенції.

Зьобро пояснив, що правляча консервативна партія "Право і справедливість" не підтримує "створення так званої соціокультурної статі на противагу біологічній". А це начебто нав'язується в Стамбульській конвенції.

Читайте також: Уряд готовий внести до парламенту ратифікацію Стамбульської конвенції - віцепрем'єр

Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (така офіційна назва Стамбульської конвенції) має на меті захист жінок від усіх форм насильства та дискримінації. Польща підписала її у грудні 2012 року та ратифікувала її у 2015 році.

Україна підписала конвенцію в 2011 році, але не ратифікувала з тієї ж причини, чому Польща збирається з неї виходити.

Верховна Рада противиться ратифікації Стамбульської конвенції через поняття "гендер" та "сексуальна орієнтація".

Рада церков неодноразово говорила, що її турбує ця конвенція, бо в ній нібито йде нав'язування гендерної ідеології, що підміняє "звичне поняття біологічної статі". Церковники вважають, що це прямий шлях до популяризації одностатевих відносин.

Джерело: lb.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини