Західні країни закликають захищати релігійну свободу на тлі зростаючої нетерпимості
Європа та світ
18.10.2024
Представники релігійних організацій закликають країни Заходу захищати релігійну свободу, включно з правами людей, які підтримують традиційні погляди на шлюб та сексуальність

На нещодавній зустрічі в Берліні експерти з питань релігійної свободи з усього світу висловили занепокоєння зростаючою нетерпимістю до людей віри в Європі та Північній Америці. Анжела Гоффманн, виконавчий директор Обсерваторії з питань нетерпимості до християн у Європі, зазначила, що вороже ставлення змушує багатьох віруючих приховувати свої переконання.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише slovoproslovo.info  з посиланням на christiantoday.com.

«Надзвичайно тривожно, що мирне вираження особистих релігійних переконань щодо питань шлюбу та сім’ї може стати причиною втрати політичної кар’єри, роботи або навіть судової справи, – заявила Гоффманн. – Це серйозна загроза релігійній свободі та призводить до поширеного самоцензурування серед традиційних віруючих у західних країнах».

Захід відбувся під час 2024 Міжнародної конференції міністрів з питань свободи релігії або переконань, що об’єднала представників 38 країн-членів Міжнародного альянсу за свободу релігії або переконань (IRFBA) у Берліні. Організаторами заходу стали Комісія Єпископських конференцій Європейського Союзу, Державний секретаріат Угорщини з питань допомоги переслідуваним християнам та Інститут релігійної свободи у Вашингтоні.

Інститут релігійної свободи зазначив, що інституції, які стежать за релігійною свободою в ЄС та світі, об’єдналися через спільне занепокоєння: віруючі на Заході все частіше стають мішенями, маргіналізуються або навіть переслідуються за мирне вираження своїх традиційних релігійних переконань щодо сім’ї, шлюбу та людської природи.

Доктор Хосе Луїс Базан з Комісії Єпископських конференцій ЄС пояснив цей феномен як «ввічливе переслідування», описане Папою Франциском, що включає політичні рішення та соціальний тиск, які обмежують можливість християн жити згідно зі своїми моральними та релігійними принципами в сучасних ліберальних суспільствах.

Також на зустрічі було зазначено, що західні країни намагаються нав’язати свої ліберальні ідеї іншим регіонам. Марцела Шиманська з організації «Допомога Церкві в нужді» розповіла, що країни Глобального Півдня можуть піддаватися матеріальним покаранням за прийняття локальних законів, що суперечать ідеологічним позиціям Заходу.

Організатори подали декларацію до країн-членів IRFBA із закликом підтвердити важливість релігійної свободи для всіх, зокрема для тих, хто дотримується традиційних поглядів на шлюб, сім’ю та людську природу.

Тодд Хейзінга, старший науковий співробітник з питань Європи в Інституті релігійної свободи, зазначив: «Ми вважаємо, що ця заява може мати реальний вплив не лише на захист релігійної свободи для всіх, а й на збільшення взаєморозуміння, толерантності та миру в наших плюралістичних суспільствах».

Президент Інституту релігійної свободи Девід Трімбл висловив занепокоєння спробами на Заході маргіналізувати та знищити основоположні істини про Бога, сім’ю та людську сексуальність, які є ключовими для авраамічних релігій.

«Коли компроміс означає небажання визнавати ці вічні істини, тоді свобода релігії для всіх перестає бути свободою релігії», – підкреслив він.

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світХристиянський світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини