Росія досі не почала відводити війська від східних кордонів України
Гарячі теми
28.04.2021
Польові табори у Воронезькій області залишаються на місці

Росія досі не почала відводити війська від східних кордонів України, заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише lb.ua.

"Після анонсованої заяви міністра оборони РФ Шойгу про те, що з 23 квітня вони почнуть відведення військ, дійсно, наша розвідка спостерігає, що процес цей частково розпочато… На даний момент ми бачимо цей процес на території тимчасово окупованого Криму", — розказав начальник прикордонників.

В той же час сили і техніка в військових таборах поблизу Воронежа та міста Богучар в Воронезькій області залишаються на місці.

"Щодо тих польових таборів у Воронезькій області, то ми жодного руху там наразі не бачимо", — сказав голова Держприкордонслужби.

На його думку, говорити про те що, Росія відведе всі свої війська від кордонів України, ще зарано.

Читайте також: Загроза прямої агресії РФ зберігається: у Києві розпочався оперативний збір ЗСУ

Нагадаємо, що в березні Росія почала стягувала війська до кордонів з Україною, а також в окупований Крим. За деякими даними, угрупування налічувало 150 тисяч військових.

22 квітня Росія оголосила про завершення "раптової перевірки боєготовності", під приводом якої стягнула війська до кордонів України, і наступного дня почала повертати війська у місця постійної дислокації.

В той же час військові аналітики зазначають, що в травні 2014 року РФ також заявляла про відведення військ від українського кордону. Однак тоді відведені були не всі сили, і в липні вони вели обстріл українських військ через кордон, а в серпні отримали підкріплення і увійшли на Донбас у складі кількох батальйонно-тактичних груп.

Закликаємо ревно молитися, щоб Господь зберіг Україну від війни та дарував захист нашим солдатам.

За матеріалами lb.ua

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Гарячі темиЗагрози та виклики