Як бути вдячним у найважчі часи – роздуми в переддень американського Дня Подяки
Надихаючі історії
26.11.2021
«Погані новини розповсюджуються швидше, ніж хороші». Цю звичну нам фразу ми чуємо та бачимо на практиці особливо часто останнім часом. Досить однієї розмови з колегою або сусідом, щоб почути, як все погано навколо. Чого варті тільки ціни на бензин які можуть викликати серцевий напад у водіїв. А заповнення полиць вашого магазину залишає питання, чи проживе ваш бізнес ще тиждень. І всі ми знаємо наскільки такі явища, як депресія та тривожність зросли під час пандемії, не тільки зі слів експертів, алей на нашому власному досвіді та досвіді наших близьких.

Зараз важко не натрапити на погані новини.

То як нам щиро відсвяткувати День Подяки, коли навколо стільки марноти, яка нас пригнічує? Нам потрібно щось, що допоможе віднайти надію. Тож, куди нам звернутися в її пошуках?

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Апостол Павло пропонує рішення. Він закликає не турбуватися і памятати, що Ісус піклується про нас. Ми можемо бути впевнені, незалежно від того, що коїться навколо нас, - Всемогутній Бог не залишить нас на самоті з усіма викликами.

Коли Павла несправедливо кинули у в'язницю, він використав цей час, щоб написати Благу Звістку для християн, про те, що весь світ тримається на Ісусі Христі, який

«перший від усього, і все Ним стоїть» (Колосян 1:17).

Ісус – це те, що утримує океани в їх межах, те що утримує атоми в молекулах, те що тримає Чумацький Шлях в небі. Усвідомлюємо ми це чи ні, але саме Ісус, утримує наш світ таким яким він є. І Він це робить тому що любить нас.

Якщо ми можемо бути впевнені, що саме завдяки Ісусу настає новий день, то ми можемо довірити Йому кожну деталь нашого життя. Під час жорстоких переслідувань, Петро написав:

«Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!» (1 Петра 5:7).

У важкі часи, коли нам здається що ми програли цьому світу, настав час змінити парадигму: ми не жертви обставин; ми переможці, завдяки Ісусу, який нас любить.

«І нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, спасенні ви благодаттю, і разом із Ним воскресив, і разом із Ним посадив на небесних місцях у Христі Ісусі» (Ефесян 2:6).

Павло також додав: «Отож, коли ви воскресли з Христом, то шукайте того, що вгорі, де сидить Христос по Божій правиці» (Колосян 3:1).

Тож куди ми дивимося, вгору чи вниз? Кожен Біблійний герой пережив трагічну історію, але завжди кінець був щасливий. Згадайте в наскільки складні обставини потрапляли вони:

-          Мойсей з двома мільйонами людей у пустелі залишився без води та їжі.

-          Ілля думав, що він єдиний у світі, хто вірить в Бога.

-          Йов втратив усе, що колись мав.

-          Давида три роки переслідував цар Саул.

-          Даниїла кинули в рів з левами.

-          Павло потрапив до в’язниці.

Читайте також: Самопоклоніння – релігія, що зростає найшвидше

У свої темні часи, Павло писав: «Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі. (Колосян 3:2). Якби ви потрапили в ситуацію Павла, як би ви себе повели? Ми можемо будь-що, тому що на нашому боці Отець, Син і Дух Святий.

Тож за що ми можемо дякувати в це свято? Ви можете прочитати це прямо зі 103-го Псалма Давида:

«Всі провини Твої Він прощає, всі недуги твої вздоровляє.  Від могили життя твоє Він визволяє, Він милістю та милосердям тебе коронує. Він бажання твоє насичає добром, відновиться, мов той орел, твоя юність! Господь чинить правду та суд для всіх переслідуваних».

Якщо вам важко, подивіться «вгору». Ісус — Цар над царями. Тому, цей День подяки, коли навколо стільки тривог, є гарною можливістю згадати про нашого великого Отця.

Джерело: cbn.com

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

 

Більше рубрик та новин тут.

Надихаючі історії
Останні новини
Останні новини